Ansatte i sjokk etter at Salmar har valgt å flytte tre av sine lokaliteter

Salmar har meldt at de flytter tre av sine lokaliteter i Romsdalsfjorden til Hitra. Driftstekniker Raymond Talberg, ved produksjonsanleggene i indre Romsdal sier til Åndalsnes Avis at beskjeden om at oppdretteren skal flytte produksjonen kom som et sjokk for de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De ansatte i Salmar ble varslet under et hasteinnkalt informasjonsmøte i Molde forrige uke. Det er oppdrettsanleggene i Skarbukta i Romsdalsfjorden øst for Vågstranda, Lybergsvika ved Rødven og Sætersvika ved Sekken som blir nedlagt, ifølge Åndalsnes Avis. 

Dette bekreftes av oppdrettsdirektør Olav Andreas Ervik i Salmar-konsernet.

Oppdrettsdirektør Olav Andreas Ervik. Foto: Salmar.

– Salmar hadde et informasjonsmøte der vi ga et forhåndsvarsel om at vi ikke kommer til å sette ut fisk høsten 2017 i Romsdalsfjorden. Bakgrunnen for dette er at dagens lokaliteter i indre Romsdalsfjorden har begrenset kapasitet i forhold til dagens produksjonsform. Men vårutsettet av fisk for 2017 vil gå som normalt, sier Ervik til avisen.

Det skal være om lag 15 ansatte som berøres av nedleggelsen, og alle vil bli tilbudt nye stillinger i andre avdelinger i Salmar Farming.

Raymond Talberg, driftstekniker ved produksjonsanleggene til Salmar i indre Romsdal, gir uttrykk for at dette var uventet.

– Beskjeden om at Salmar skal flytte produksjonen til Hitra kom som et sjokk. Vi hadde ikke fått noe forhåndsvarsel om at det var endringer på gang, forteller Talberg til avisen.