Statssekretær Roy Angelvik under åpningen av Youngfish Midt. Foto: Lasse Kristiansen.

Youngfish Midt er offisielt i gang - Statssekretæren tok seg god tid til oss

I går var det endelig duket for den offisielle åpningen av YoungFish Midt, hvor temaet for dagen var «Sjømatnæringen - en spennende fremtid». Leder for Youngfish Midt Lasse Kristiansen, sier til kyst.no at han var meget fornøyd med at Statsekretær Roy Angelvik og følget hans tok seg god tid og viste stor interesse for organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjømatengasjerte ungdom fra Midt-Norge var samlet i går da de tok for seg noen av de enorme mulighetene som ligger i havet for de som er ung. Åpningen av Youngfish Midt var det Statssekretær Roy Angelvik som stod for.

- Dere i Youngfish sitter med suksessoppskriften til å løse mange av utfordringene vi har i havbruksnæringen. Det er ikke tvil om at det er mye verdifull kompetanse samlet her i salen i dag. Det er derfor en stor glede for meg å få åpne Youngfish Midt, sa Angelvik engasjert.

Åpningen av Youngfish Midt. Foto: Lasse Kristiansen.

Fra talerstolen sa han videre at det er imponerende å se hva Youngfish på så kort tid har fått til og blitt en så synlig aktør i bransjen.

- Og jeg må si at jeg synes det ser svært lyst ut for sjømatnæringen fremover, la han til.

Trenger nytenking og ideer

Angelvik oppfordret også ungdomsorganisasjonen til å komme med ideer til Havstrategien regjeringen nå jobber med.

- Jeg foreslår derfor at den første oppgaven dere i YoungFish Midt gyver løs på er å gi oss et innspill. Innspill til regjeringens Havstrategi, sa Angelvik.

For å lese hele talen til Angelvik klikk her. 

Leder Lasse Kristiansen for Youngfish Midt sier til kyst.no at han var svært glad for det engasjementet Statssekretær Roy Angelvik og følget viste under hele gårsdagens opplegg. 

- All ære til ham må jeg bare si. Angelvik og følget tok seg god til oss, der han også gikk rundt å pratet med ungdommene og viste en stor interesse for det vi ønsker å utrette. De gav inntrykk for at de heier på oss, sier Kristiansen.

Dagen hadde samlet rundt 60 ungdommer og Kristiansen sier de fleste jobbet i næringen.

- Med tanke på at vi arrangerer happeningen så sent er de fleste studenter reist hjem, men vi så at mange i næringen møtte opp og er glade for endelig å være i gang, legger han til.

Etter åpningen av Youngfish Midt var det workshop og mingling. Foto: Lasse Kristiansen.

Programmet bestod også av disse innlederne:

• Jon Funderud, Daglig Leder Seaweed Energy Solutions

• • Christine Elgen, Driftsleder Salmar

• Nils André Williksen, Deputy CEO Nils Williksen

YoungFish-medlem Kristian Henriksen fra Deloitte og daglig leder for akvARENA styrte ordet gjennom kvelden.