Styret i Salmon Evolution. Foto: Salmon Evolution

Salmon Evolution henter inn 258 millioner

Med sterk tro på selskapet går dagens aksjonærer i Salmon Evolution og nye industrielle investorer med regional forankring inn med til sammen 258 millioner i selskapets store industriprosjekt for oppdrett på land. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dagens aksjonærer skyter inn 107 millioner i emisjonen, mens Ronja Capital er størst blant de nye investorene.

- Det er en tillitserklæring fra nåværende aksjonærer å gå inn med ytterligere kapital i selskapet. Erfaringen og kompetansen som aksjonærstrukturen besitter gjennom hele laksens verdikjede vil ha stor kvalitetsmessig innvirkning på den videre oppbyggingen av selskapet, sier styreleder i Salmon Evolution, Kristofer Reiten.

36 000 tonn laks

Basert på gjennomstrømningsteknologi med gjenbruk skal Salmon Evolution benytte klart og friskt vann fra kysten utenfor Indre Harøy i Hustadvika kommune til å gi laksen i anlegget optimale forhold for vekst og god fiskehelse. Dette skal sikre en bærekraftig produksjon av 36.000 tonn laks i året.

Ronja Capital eies av Roger Halsebakk – gründer av Sølvtrans – verdens største brønnbåtrederi. 

Ronja Capital trekker frem teknologivalg sett i sammenheng med vekstmuligheter, risiko og avkastning som de viktigste årsakene til at de nå går inn på eiersiden i Salmon Evolution.  

- Lav biologisk risiko har vært det mest sentrale for oss i vurderingen av investeringsmuligheter innen landbasert oppdrett. Vårt syn på selskapet har ikke endret seg til tross for svingningene i finansmarkedet de siste månedene Vi har fulgt prosjektet over lang tid, og ønsker nå å bidra til å utvikle selskapet videre, sier Tore Tønseth, investeringsdirektør i Ronja Capital.

Kapitalsterke eiere 

CEO i Salmon Evolution, Odd Tore Finnøy, er fornøyd med å få på plass et så industrielt sterkt eierskap. 

- Vi er svært fornøyde med å få med oss flere industrielle og kapitalsterke eiere med et tydelig fotfeste langs kysten og i bransjen. - At vi har lyktes med å gjennomføre denne kapitalinnhentingen i det finansielle klimaet vi har nå er en tydelig bekreftelse av robustheten i Selskapet. Styrket nettverk, kompetanse og finansielt handlingsrom vil bidra til en meget spennende utvikling av selskapet, sier Odd Tore Finnøy.

DNB Markets og Pareto Securities var tilretteleggere for emisjonen.