Kontoret til Ranveig Kalvenes hos Salmon Group, der hun håper å kunne utgjøre en forskjell for oppdrettsnæringen.

Skal følge opp åpenhetsloven i havbruksnæringen

- Det å ha ansvaret for å følge opp en helt ny lov gjør stillingen ekstra spennende.

Publisert Sist oppdatert

Ranveig Kalvenes (21) går nå tredjeåret på en bachelorgrad i forretningsjus og økonomi på handelshøyskolen BI i Bergen. Siden august har hun vært i praksis hos Salmon Group og har fått som hovedoppgave å se nærmere på åpenhetsloven som trådte i kraft i sommer.

- Den vil sette krav til åpenhet og arbeid mot grunnleggende menneskerettigheter. Her skal jeg starte arbeidet med å implementere loven hos Salmon Group, og hva den vil si for deres aksjonærer, forteller studenten til Kyst.no.

- Vil gjøre en forskjell

Kalvenes har lenge hatt en interesse for havbruksnæringen og ønsket derfor å lære mer om bransjen og hvilke muligheter hun har etter endt studie.

- Salmon Group pekte seg ut ved å være et nettverk for lokale oppdrettere, hvor jeg kunne få innsikt i mange ulike prosesser. Alt fra innkjøp, kontrakter, bærekraft og fiskehelse, legger hun til.

Kalvenes forteller også at muligheten til å ha ansvaret for å følge opp en helt ny lov gjør stillingen ekstra spennende.

- Jeg håper at gjennom stillingen min vil jeg kunne være med på å gjøre en forskjell. Åpenhetsloven har vært ønsket lenge, for å kunne sikre at det blir gjort tiltak rundt menneskerettigheter. Vi har en kompleks verdikjede, det gjør det desto viktigere å kartlegge den og å kunne sette krav til å bedre menneskerettighetene. Det er givende å kunne ta del i et så viktig arbeid, sier hun.

Åpenhetsloven skal fremme virksomheters respekt for menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, samt sikre allmenheten tilgang på informasjon. Les mer om loven her.