Rørvikoppdretteren SalmoNor går inn på eiersiden i lakseeksportøren Seaborn. Foto: SalmoNor.

SalmoNor inn som aksjonær i Seaborn

Etter mange år med tett samarbeid blir nå SalmoNor aksjonær i Seaborn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Salmonor sitt «inntog» på eiersiden i Seaborn er et langt samarbeid der gjensidig tillit og godt markedsarbeid over tid nå knyttes enda nærmere sammen. Det å få inn Salmonor som eier underbygger og forsterker vår vekstrategi ute i markedene, men også vår satsning på VAP, skriver Seaborn i en pressemelding. 

Seaborn kaller seg selv for «de familiedrevne oppdrettsselskapenes eget salgsselskap».

- Vi ønsker å være til stede for alle våre trofaste leverandører og bygge langsiktige relasjoner, som gir resultater både på kort og lang sikt. Seaborn tar mål av seg til å være oppdretternes forlengede arm ute i markedet, hvor familieeide selskap er en byggestein i strukturen. Noe også oppdretterne verdsetter og setter stor pris på, skriver de.

Salmonor sitt bidrag til Seaborn er ifølge meldingen å ha enda en leverandør, som ser langsiktig på vårt markedsarbeid og strategiske satsningsområder.

- Vi liker utviklingen i Seaborn og har sett hva Seaborn står for over tid. Vi ønsker å være med de helt ut i markedet, sier daglig leder Vibecke Bondø i SalmoNor.

- Seaborns størrelse og markedsapparat har over tid vist seg å håndtere markedsutvikling og utfordringer på en smidig og dynamisk måte for oppdrettene, legger hun til.

Om SalmoNor

SalmoNor har i dag syv tillatelser og en visningstillatelse for oppdrett av matfisk.

Hovedkontoret ligger i Rørvik.

Selskapet ble til i 2010 som en fusjon mellom Vikna Sjøfarm i Vikna (etablert i 1989) og Lund Fiskeoppdrett i Nærøy (etablert i 1986). I SalmoNor AS eier Vikna Sjøfarm 60 % og Lund Fiskeoppdrett 40 %.