Scottish Sea Farms (SSF) har sikret høyhastighetsforbindelse mellom sine tre Loch Nevis oppdrettsanlegg og kysten. Foto: SSF

Fikset superraskt bredbånd til avsidesliggende samfunn

Boliger og bedrifter på den avsidesliggende halvøya Knoydart og Loch Nevis på Skottlands vestkyst kan nå nyte fordelene av superraskt bredbånd, takket være et samarbeid mellom Scottish Sea Farms (SSF) og et lokalt bredbåndsfirma.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det melder Fishfarmingexpert.com, søsternettstedet til Kyst.no. 

Tidligere ble området betjent av en internettjeneste som har slitt for å takle de økte kravene til oppdretterne. På samme måte var satellittsystemet som SSF var avhengig av for internettilgang, ikke i stand til å støtte det voksende behovet for høyhastighets internett mellom sine tre Loch Nevis-anlegg og basen på land.

SSF og HebNet har derfor oppgradert den lokale infrastrukturen med en topp moderne trådløs internett mellom Skye og Knoydart, som er i stand til å levere superraskt bredbånd på 30 Mbps /s eller mer til sluttbrukere. Det gjør at det avsiddesliggende området som tidligere har hatt svært dårlig dekning, nå er på nivå med andre bredbånd i deler av det sentrale Skottland.

Stabil forbindelse

SSF har også investert i en fiberoptisk tilkobling, som garanterer kapasitet, tilgjengelighet og hurtig oppløsning i tilfelle feil.

For SSF har denne raskere og mer pålitelige løsningen gjort det mulig for selskapets tre Loch Nevis anlegg å være utstyrt med eksterne fôrings- og overvåkingssystemer.

For befolkningen i området har nettverket også økt kapasiteten på ting som smart-aktiverte tver, spill og live streaming-applikasjoner som YouTube, Netflix og Amazon Prime. 

SSFs administrerende direktør Jim Gallagher sier i en pressemelding at hvert eneste pund som selskapet investerer er fokusert på en enste ting, og det er å forbedre fiskevelferden til fisken, og denne siste investeringen hjelper dem med å gjøre akkurat det.

- Det bidrar også til vårt mål om å sikre at samfunnene vi bor og jobber i får størst mulig nytte av at vi er der, ved å tilby tilgang til samme høye nivå av internettilkobling som er standard på flere andre sentrale steder, legger han til.