Krister Hoas blir ny regionsjef i Sjømat Norge. Foto: Lerøy

Hoaas blir ny regionsjef i Sjømat Norge

Etter 20 år som regionsjef gir Hans Inge Algrøy nå stafettpinnen videre til Krister Hoaas som blir ny regionsjef i Sjømat Norge havbruk vest.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg har et bankende hjerte for sjømatnæringen, for havbruksnæringen og for Vestlandet. Jeg har et sterkt ønske om å bidra til å løfte frem havbruksnæringens bærekraft og omdømme, og få synliggjort den spennende muligheten næringen er som karrierevei for både høyt akademisk utdannete og for fagarbeideren, sier Krister Hoaas.

Hoaas kommer fra stillingen som samfunnskontakt i Lerøy, hvor han har hatt konsernansvar for mediehåndtering og kommunikasjonsrådgivning siden 2017. 52-åringen har i flere år jobbet med kommunikasjon i sjømatnæringen, blant annet som leder i ekspertgruppen for marine næringer i Bergen Næringsråd.

Søker godt samarbeid mellom forvaltning og bedrifter i regionen

- Vi ønsker å løfte både kunnskapen og forståelse av viktigheten av havbruksnæringen på Vestlandet. Krister besitter en enorm erfaring og med sin bakgrunn kjenner han både sjømatbedriftene og forvaltningen bedre enn noen annen. Dette er viktig for både å få til et godt samarbeid mellom bedriftene, og mellom bedrifter og forvaltningen i regionene, sier Jon Arne Grøttum, direktør for havbruk. 

20 år i sjefsstolen

Hoaas erstatter nåværende regionsjef Hans Inge Algrøy (69), som går av med pensjon. Tiltredelse vil finne sted over sommeren med kontorsted i Bergen.

- Det har vært en veldig fin tid. Jeg er veldig glad for at det er en kapasitet som Krister som vil overta mitt ansvarsområde når jeg nå over sommeren går av med pensjon, sier Algrøy.

Dermed vil Sjømat Norge i løpet av sommeren få ny regionsjef i både vest og nord. Kine Mari Karlsen vil bekle den samme rollen i region nord fra 1. juni. Karlsen vil erstatte nåværende regionsjef, Marit Bærøe, som vil jobbe faglig nasjonalt i havbruksavdelingen.

- Krister og Kine har brennende engasjement for sjømatnæringen, og blir med hver sine kvaliteter veldig gode tilskudd i henholdsvis region vest og region nord. Vi er veldig glade for at to av de personene vi virkelig ønsket oss nå vil jobbe i Sjømat Norge, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark.