Folk har samlet seg for årsmøtet i Sjømat Norge. Foto: Ole Andreas Drønen.
Folk har samlet seg for årsmøtet i Sjømat Norge. Foto: Ole Andreas Drønen.

Femdobling av produksjonen vil koste nær et halvt statsbudsjett

Handelshøyskolen ved Universitetet i Stavanger har beregnet hvor mye det vil koste å femdoble innen 2050. 

Publisert

Sjømat Norge har bestilt en rapport fra Handelshøyskolen ved Universitetet i Stavanger om hva det vil koste å oppfylle målet om en femdobling av produksjonen innen 2050. I dag legges den frem under Sjømat Norges årskonferanse i Trondheim.

– Vi har fått tunge økonomiske forskere til å gjennomgå hvilke investeringer som må gjøres for å realisere det potensialet. Vi må investere opp mot 500 milliarder kroner de kommende årene, sier administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, til NRK.

Til sammenligning var statens samlete inntekter i 2018 beregnet til 1 253 milliarder kroner, mens de samlete utgiftene til 1 325 milliarder kroner.

Ifølge NRK peker rapporten først og fremst på at det er ny oppdrettsteknologi med kapasitet for oppsamling av slam som vil koste mange milliarder.

Kyst.no er til stede på årsmøtet til Sjømat Norge og vil følge opp saken derfra.