Fra venstre Geir Wenberg adm. dir. Salten Aqua, Kent K. Rasmussen general manager Kruger Kaldnes, Per Ivar Foshaug project manager Kruger Kaldnes, Eirik Sviggum prosjektleder Total Betong, Kurt Helland daglig leder Total Betong, Børge Andreassen daglig leder Salten Smolt, Jan Arvid Johansen markedssjef Total Betong. Foto: Salten Smolt
Fra venstre Geir Wenberg adm. dir. Salten Aqua, Kent K. Rasmussen general manager Kruger Kaldnes, Per Ivar Foshaug project manager Kruger Kaldnes, Eirik Sviggum prosjektleder Total Betong, Kurt Helland daglig leder Total Betong, Børge Andreassen daglig leder Salten Smolt, Jan Arvid Johansen markedssjef Total Betong. Foto: Salten Smolt

Skal bygge smoltanlegg for Salten Smolt

Onsdag signerte Salten Smolt avtalene med Total Betong og Krüger Kaldnes som betyr at det nye smoltanlegget til nærmere 600 millioner kroner skal realiseres i Breivik i Salten. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var en stor dag for daglig leder i Salten Smolt, Børge Andreassen og adm. dir. i Salten Aqua, Geir Wenberg da de onsdag signerte avtalene som sikrer Salten Smolt og Salten Aqua gruppens største investering noensinne.

- Bygging av smoltanlegget har stor strategisk betydning for Salten Aqua, vi sikrer nå en fremtidsrettet og bærekraftig produksjon av smolt til eget bruk og for salg til eksterne kunder, sier Geir Wenberg i en pressemelding.

Han sier anlegget vil gi betydelige regionale og lokale ringvirkninger og det vil jobbe rundt 20 ansatte på smoltanlegget i driftsfasen.

Lokale underentreprenører

Børge Andreassen kan fortelle at oppstart grunnarbeid vil være allerede i desember, og første smolt ut av anlegget er planlagt sommeren 2022. 

Han er veldig fornøyd med at Salten Smolt har inngått totalentreprise kontrakter som sikrer overlevering av ett nøkkelferdig anlegg med Total Betong og Kruger Kaldnes og han er spesielt glad for at man i fellesskap har fokus på å samarbeide med lokale underentreprenører.

Foto: Salten Smolt
Foto: Salten Smolt

Det nye anlegget skal bygges side om side med Salten Smolt sitt eksisterende anlegg i Breivik og det gamle anlegget som ble stod ferdig i 2001 skal fortsatt produsere smolt i kombinasjon med de nye fasilitetene.

- Vi skal ikke bygge det største eller dyreste smolt anlegget i Norge, men vi har satt oss som mål å bygge det vakreste, sier Geir Wenberg.

- Vi har også satt oss som mål å ha ett godt forhold til naboer og bygda Breivik både i byggefasen og når anlegget går over i driftsfasen.

- Betyr mye

- Vi er stolte over at Salten Smolt valgte oss som leverandør av nybygget sier regionsjef i Total Betong, Jan Arvid Johansen.  – Salten Aqua står for oss for visjoner og kvalitet tvers gjennom hele konsernet. Denne leveransen betyr mye for oss og den vil gi synergier for samarbeidspartnere rundt om i Bodø regionen. 

- Total Betong AS har akkurat overlevert ett stort settefisk anlegg i Hordaland og at en så kvalitets bevist kunde som Salten Smolt lar oss få prosjektere og bygge et moderen og fremtidsrettet prosjekt i Bodø kommune betyr ekstra mye for oss, sier adm. dir. Kurt Helland.

General manager Kent K. Rasmussen i Kruger Kaldnes/Veolia og Project Manager Per Ivar Foshaug er stolte og ydmyke over å ha inngått kontrakt med Salten Smolt for utbygging av det nye smoltanlegget. 

Anlegget er basert på Kaldnes® RAS teknologien, som nå er tatt i bruk av en rekke oppdrettere langs norskekysten. Oppdraget er tildelt etter en samspillfase, hvor de sammen med Total Betong og en svært kompetent og dedikert kunde har tilpasset anlegget for å dekke nåværende og framtidig produksjonsbehov, samtidig som vi har hensyntatt de flotte omgivelsene i Breivik.

- Anlegget blir et av de største og mest komplette som vi har levert fram til nå, og dette bekrefter igjen vår ambisjon, som er å bidra til økt effektivitet og bærekraft innenfor norsk oppdrettsnæring, forteller Per Ivar Foshaug.