Illustrasjon av nytt smoltanlegg. Kilde: Vikingbase Smolt

Starter bygging av nytt smoltanlegg til høsten

Vikingbase Smolt sikrer mer areal for etablering av smoltanlegg i Rissa.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har allerede en byggeklar tomt på 20 mål, og får nå mulighet for utvidelser ved at arealet i næringsparken utvides fra dagens 60 til 140 mål. Utvidelsen gjennomføres med bygging av molo og utfylling vestover i Trondheimsfjorden. Dette åpner for bygging av kai med seilingsdybde på 10  meter. 

Vikingbase Smolt AS, som har åpnet en rettet emisjon, planlegger byggestart høsten 2022. Selskapet har en tillatelse på 5.155 tonn smolt med en størrelse på opptil 1 kilo, og vurderer nå tilbud fra ulike teknologileverandører. 

Flere velger stor smolt

Vikingbase Smolt skriver i pressemeldingen at de er godt fornøyde med responsen prosjektet har fått blant etablerte aktører i markedet.

- Det er tydelig at flere og flere oppdrettere oppdager fordelene med en stor smolt ved utsett i sjø. Spørsmålet er nå heller hvor stor skal smolten være, og med en tillatelse som tillater oss å la smolten bli opptil 1 kilo på land, så er vi i stand til å levere det markedet etterspør. 

Anlegget vil ligge i produksjonsområde 6, 1 time reiseavstand fra Trondheim.

- I planleggingen legger vi stor vekt på energieffektivisering og bruk av sidestrømmer. Vi undersøker  blant annet muligheter for å til å bruke arealet på taket til solceller og andre løsninger som gir en bærekraftig smoltproduksjon, skriver de.