Ivar Erdal er ny salgs- og markedssjef i Vard Aqua. Foto: Vard Aqua.
Ivar Erdal er ny salgs- og markedssjef i Vard Aqua. Foto: Vard Aqua.

Vard Aqua satser med ny salgs- og markedssjef i spissen

Vard Aqua satser internasjonalt og har ansatt Ivar Erdal som ny salgs- og markedssjef.

Publisert

Vard Aqua melder at de er i gang med en storstilt satsing mot landbasert oppdrett - både i Norge og internasjonalt. Ivar Erdal er ansatt som salgs- og markedssjef, og skal lede den kommersielle satsingen framover, melder selskapet i en pressemelding. 

Erdal har vært ansatt som senior salgsleder i Vard Aqua fra mai 2021, og som ny salgs- og markedssjef for selskapet skal han jobbe fra både Trondheimskontoret og på Sunndalsøra for å øke tilstedeværelsen til selskapet i regionene.

Vard Aqua leverer en rekke produkter til en stor kundebase i Norge. I tillegg driver selskapet i stor grad med nyutvikling og videreutvikling av eksisterende løsninger for oppdrettsnæringen. Erdal mener innovasjon er avgjørende for å henge med i tiden.

- Det er nye tider på leverandørsiden i oppdrettsnæringen, med en rivende vekst på utvikling av løsninger som kan sammenstille data og gi økt verdiskapning for oppdretteren. Det er mye viktig informasjon i dataene fra produksjonen, og morgendagens oppdrettsnæring krever komplette systemer som nyttiggjør denne informasjonen, sier han.

Ny generasjon fôringsserie og biomassemåler

Vard Aquas posisjon med eksisterende produkter, samt satsing på videre utvikling var utslagsgivende for Erdals ønske om å bli med på teamet. Med lang fartstid hos ulike teknologiselskaper i både havbruksnæringen og olje- og gassektoren, har han sett hvilke fallgruver som finnes.

- Mange selskaper lager gode produkter, men klarer ikke å få produktene ut i markedet. For å lykkes kreves det tidlig og tett dialog med potensielle kunder, som anser deg som en partner heller enn en selger. Vard Aqua utvikler sine produkter i tett samarbeid med kundene – det sikrer produkter og løsninger som fungerer for næringen, utdyper Erdal.

Han er samstemt med daglig leder i Vard Aqua, Tommy Visnes Storsveen, som mener Erdals bakgrunn tilfører selskapet verdifull teknisk kompetanse og internasjonal markedsinnsikt.

- Vi har nettopp utviklet en ny generasjon fôringsløsninger og biomassemålere som egner seg spesielt godt mot landbasert oppdrett, både i Norge og i det europeiske markedet med alle typer fiskearter. Ivar er dyktig på å skape relasjoner med kunder og samarbeidspartnere, og skal lede vår kommersielle satsing mot alle nye kunder som har behov for våre løsninger, sier Storsveen.

Fra enkeltprodukter til systemløsninger

Den nye produktgenerasjonen samler det som tidligere har vært enkeltprodukter til komplette systemløsninger med kraftig oppgradering av produktenes hardware og software. I samarbeid med Maritech har Vard Aqua utviklet et skybasert system, som i tillegg til å kontrollere produktene samler data fra utfôring og sensorer som måler vannparametere, tilvekst i biomasse og mer. Dette gjør at kundene i større grad kan analysere og dra nytte av alle dataene fra egen produksjon, skriver selskapet. 

- Settefiskanlegg og alle andre anlegg med fokus på ren og nøyaktig utfôring vil ha stor nytte av den siste utviklingen vår. De nye biomassemålerne har unike egenskaper i landbaserte kar. Ivar sin viktigste oppgave fremover blir å synliggjøre løsningene våre overfor bransjen, sier Storsveen.

Selskapet melder de har flere lanseringer i starten av 2022.