YoungFishs styreleder Carl Johan Sandberg. Foto: Leif Kjetil Skjæveland/Skretting

Stor vekst for Youngfish

YoungFish har økt antall medlemmer med hele 440 i fjor, og har ambisjoner om å bikke over 2000 medlemmer i 2019. 

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

YoungFish ble etablert fordi det manglet en møteplass for unge i sjømatbransjen. Visjonen deres har vært å samle unge som har interesse og brenner for sjømatnæringen.

Carl Johan Sandberg har vært medlem av YoungFish siden oppstarten i februar 2014, og som styreleder for organisasjonen oppsummerer han 2018 som et et veldig kjekt år for Youngfish, som ble innledet av Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon på en utsolgt konferanse i Bergen i januar.

- Gjennom året har det takket være våre dyktige lokallag vært arrangert fantastiske 32 faglige- og sosiale treff rundt om i det ganske land. Vi setter enormt stor pris på alle som bidrar til å få dette til. Som arrangører, foredragsholdere og samarbeidspartnere.

Store ambisjoner

YoungFishs styreleder Carl Johan Sandberg på YF-konferanse nylig. Foto: Leif Kjetil Skjæveland, Skretting

Han opplyser videre at YoungFish har økt medlemsantallet med hele 440 medlemmer i 2018, og teller nå nesten 1900 medlemmer totalt. På Facebook har organisasjonen per dags dato 4 643 følgere. 

- Hva er ambisjonene deres for 2019? 

- Etter interesse fra, og et veldig kjekt fagtreff i Stavanger, ønsker YoungFish nå å utvide sitt nedslagsfelt til regionen. Vi ønsker ellers å følge opp, og bygge oppunder det gode drivet som er i organisasjonens fire lokallag. Vi vil også jobbe med å tilrettelegge for at nye krefter etterhvert kan ta over for oss som var med å etablere YoungFish. Dette vil vi gjøre sammen med vår nye og kompetente valgkomite. Vi er heldige som opplever stor interesse fra flinke folk i næringen som har lyst å være med å drive YoungFish videre, opplyser han. 

Fyller fem år

Organisasjonens årlige konferanse går av stabelen denne måneden og avholdes for femte året på rad i Bergen.

- I år fyller YoungFish fem år! Vi skal kaste glans over fremadstormende YoungFish'ere på scenen, høre visdomsord fra erfarne ledere, og aller viktigst: nettverke! Tema for konferansen vil være «Fortsatt gode kår om 10 år?», sier Sandberg avslutningsvis. 

Om organsasjonen: 

  • YoungFish ble etablert i 2014 av Jonas Langeteig og Erlend Vassbotten.
  • Med seg i etableringen hadde de Sicelie Troland, Håvard Bakke Tennebø, Camilla Solheim Nore, Ørjan Drønen Madsen, og Carl Johan Sandberg, som alle har spilt en viktig rolle for at organisasjonen fikk fotfeste.