Silje Sveen og Øyvind Mjønerud i Marø Havbruk og E. Karstensen Fiskeoppdrett arrangerte Sårseminar for alle oppdrettere tilknytta PO4, på Knutholmen i Kalvåg 24.-25. april.

PO4 samlet til kunnskapsdeling

Marø Havbruk og E. Karstensen Fiskeoppdrett er svært fornøyd med kunnskapsnivået og delingsvilligheten under det nylig avholdte seminaret med fokus på sår og forbedret velferd hos laksefisk, arrangert i samarbeid med aktører fra havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Seminaret, som fant sted på idylliske Knutholmen i Kalvåg, samlet forskere, leverandører og oppdrettere fra PO4-regionen for å utveksle kunnskap og erfaringer, med mål om å styrke næringens innsats i møte med utfordringene den står overfor. 

Over flere lærerike dager ble det delt enestående innsikt og ny forskning om sårbehandling og velferdsforbedringer hos laksefisk. Fra grundige diskusjoner om beste praksis til presentasjoner av nyskapende teknologier og metoder, var seminaret preget av en atmosfære av samarbeid og engasjement.

- Dette seminaret har vært en fantastisk mulighet til å samle bransjens ledende aktører for å adressere viktige temaer knyttet til sår og velferd hos laksefisk, uttalte Fiskevelferds- og bærekraftsansvarlig i Marø Havbruk og E. Karstensen Fiskeoppdrett, Silje Sveen, i en pressemelding.

Deltagerene i gode diskusjoner, for å diskutere erfaringer og løsninger med beste praksis for bedret fiskevelferd.

- Gjennom kunnskapsdeling og dialog har vi skapt et solid fundament for fremtidige initiativer og løsninger som vil bidra til å styrke både dyrevelferden og bærekraften i havbruksnæringen.

Deltakerne uttrykte også sin entusiasme over det vellykkede arrangementet og den verdifulle kunnskapen som ble delt. 

- Det har vært en inspirerende opplevelse å være en del av dette seminaret, sa en av oppdretterne. 

- Jeg går herfra med nye perspektiver og ideer som jeg er sikker på vil bidra til å forbedre vår praksis og styrke vårt engasjement for dyrevelferd.

Oppsummering med hjelp av KI; teknologi kan være behjelpelig på mange måter.