Darryl Weatherspoon i Aquabyte viste frem selskapets nye kamera under HavExpo.

Aquabyte sitt kamera har fått kraftig oppgradering

Selv om det veier mindre, er det bare forbedringer å spore i Aquabyte sitt nye kamera.

Publisert Sist oppdatert

Under første dag av HavExpo viste selskapet frem en oppgradert versjon av deres første kamera, som nå har vært på markedet i totalt fire år.

– Hvis du ser på det forrige kameraet vårt, kan du se at det allerede var ganske lite. Men dette nye er virkelig lite og veier 10 kilo, forteller Darryl Weatherspoon i Aquabyte til Kyst.no.

Han sier videre at kameraet er veldig kompakt og synker enkelt i vannet. På baksiden av kameraet er det også hull der det er mulig å feste mer ballast på kameraet. På denne måten kan det ligge fint nede i vannet, selv om det er i et miljø med mye strøm.

Weatherspoon understreker at de allerede har solgt mange enheter av det nye kameraet.

– Det er en blanding av våre gamle kunder, samt mange nye, som har tatt dette i bruk. Vi har virkelig lyttet til oppdretterne når vi bygget dette kamera, slik at vi forsikret oss om at det skal være mest mulig brukervennlig og enkelt for oppdretterne å bruke.

Han kan også fortelle at enheten er selvrensende, og selskapet har lagt til en oksygen- og salinitetssensor i kameraet.

– Nå kan oppdretterne sjekke oksygenmålinger, og sammenligne dette i forhold til antall lakselus og miljøparametre, for å nevne noe.

Aquabyte sitt nye kamera, som har fasong som en hammerhai.

Formet som en hammerhai

Mens det forrige designet liknet på Pixar-figuren «Wall-e», er det nye designet til Aquabyte mer likt på hodet til en hammerhai. Derfor har det også fått navnet «Hammerhead».

– Nede i dybden trenger du virkelig sterke lys, og det kan bli veldig varmt for elektronikken inne i kameraet, men det vi har gjort er å lage en plate bakpå lysene som kjøler de ned. Kameraene våre holdes kjølige, det er ikke alle konkurrenter som klarer, sier han. 

– Hvordan ser du på konkurransen fra andre aktører da?

– Det er egentlig en hel kirkegård med selskaper som har forsøkt å lage kamera og biomassemålere, men det er veldig vanskelig. Ikke bare må du vite hvordan du bygger og designer undervannsutstyr, du må også vite noe om hvordan du lager AI-algoritmer. Det er veldig vanskelig å gjøre, så jeg er ikke bekymret for konkurransen, sier han avslutningsvis.

Aquabyte sitt nye kamera under HavExpo.