Illustrasjonsfoto: Oppdrettsanlegg i Troms.

Flere konsesjoner med 5% vekst

Ytterligere syv konsesjoner i Troms har søkt om fem prosent vekst og har betalt vederlaget for ordningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter at det ble kjent at Fiskeriminister Per Sandberg endret på lusereglene i ordningen har flere lokaliteter nå fått innvilget fem prosent vekst.

- Vi har foreløpig registrets 7 nye innbetalinger etter søknader i Troms på konsesjoner tilhørende Marine Harvest, forteller Anne Brønsten Osland, seksjonssjef for tildelingsseksjonen i kyst- og havbruksavdelingen i Fiskeridirektoratet til kyst.no.

Tilsammen tilfaller ordningen nå 26 konsesjoner lokalisert i Agder og Troms. Ifølge Barentswatch var det i forrige uke 13 lokaliteter med 5% vekst i drift.

Kommunikasjondirektør Ola Helge Hjetland i Marine Harvest. Foto: Pressefoto/MH.

Vil gi mer til kommunene

Kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland i Marine Harvest bekrefter at de har søkt om og betalt for vekst i både Agder og Troms.

- I Troms gjelder det syv konsesjoner, som betyr 3,5 millioner til Kvænangen kommune. I Agder gjelder det 15 konsesjoner og 7,5 millioner til Flekkefjord kommune, sier Hjetland til kyst.no.

Han sier at selskapet synes det er positivt at kommunene nå får penger for kjøp av vekst.

- Samtidig skulle vi gjerne sett at kommunene fikk hele vederlaget, både ved denne runden og ved eventuell fremtidig vekst. Det har også vert vårt innspill til politikerene, legger han til.