Veolia selge sin akvadivisjon til 8F som vil slå den sammen med oppdretteren Pure Salmon. Foto: Veolia
Veolia selge sin akvadivisjon til 8F som vil slå den sammen med oppdretteren Pure Salmon. Foto: Veolia

Krüger Kaldnes kjøpes og slås sammen med landbasert oppdretter

8F, som er et globalt investeringsselskap som står bak det landbaserte lakseoppdrettsselskapet Pure Salmon, har kjøpt havbruksdivisjonen Krüger Kaldnes fra Veolia. Det nye selskapet, skal hete Pure Salmon Kaldnes RAS.

Publisert

- Selskapet skal fokusere på det de gjør best: landbasert fiskeoppdrett, sier Kent Kongsdal Rasmussen som i dag leder akvakulturvirksomheten i Veolia

Alle ansatte får muligheten til å bli med i den nye enheten mens Rasmussen fortsetter i sin rolle som administrerende direktør i Pure Salmon Kaldnes RAS.

Havbruksenheten som nå selges har et team på 55 personer. I løpet av de siste 15 årene har selskapet etablert seg som en betydelig leverandør av RAS-systemer.

De ble nylig valgt av Salmar til å bygge et av verdens største og mest avanserte produksjonsanlegg for settefisk, som ligger i Tjuin, Steinkjer. Dermed vil Pure Salmon Kaldnes RAS levere de teknologiske løsningene for dette 1,2 milliarder kronersprosjektet.

Gjennom sitt globale driftsselskap, Pure Salmon, bygger og driver 8F landbaserte lakseoppdrettsanlegg over hele verden.

- Ved å gjøre dette følger den en "lokal produksjon for lokalt forbruk" -modell og målretter en årlig produksjon på 260 000 tonn. Konsernet har investert i vertikalt integrerte anlegg i USA, Polen, Frankrike og Japan, og planlegger allerede ytterligere landbaserte oppdrettsprosjekter i Kina, Sørøst-Asia og Midtøsten, skriver selskapet.

Rasmussen sier selskapet vil forbli en integrert og aktiv del av de norske næringen.

- Vi er fortsatt forpliktet til eksisterende kunder og vi vil tilby tjenester og kompetanse i markedet, sier han.

Forretningsdirektør, Per Håkon Stenhaug, legger til at selskapet også planlegger en betydelig bemanningsøkning på flere avdelinger.

- Til tross for at vi er tilstrekkelig bemannede for øyeblikket, følger vi en langsiktig strategi for å ansette og utvikle kompetente fagpersoner for fremtidige oppdrag. Vår nye eier vil åpenbart gjøre oss til en mer attraktiv arbeidsgiver for de beste talentene, sier Stenhaug.