Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine.

Fikk topplassering i gjev kåring

I dag er listen over de 25 norske virksomhetene som er best på innovasjon offentliggjort, der Aker BioMarine igjen får en topplassering og kåres til nest mest innovative bedrift. Prisen vil bli delt ut av statsminister Jonas Gahr Støre under Innovasjonsdagen 2024.

Publisert Sist oppdatert

Det er en faglig tung jury som har utarbeidet listen over landets 25 mest innovative virksomheter, og blant årets mest innovative finner vi både etablerte og nye norske vekstvirksomheter. Helt til topps klatret i år Lærdal Medical, etterfulgt av Aker BioMarine på andreplass og Ferd på tredjeplass. 

Prisen vil bli delt ut av statsminister Jonas Gahr Støre og professor Robert Wolcott som leder The World Innovation Network på «Innovasjonsdagen 2024», i Oslo den 4. september. For syv år siden klatret Aker BioMarine helt til topps og året etter ble selskapet kåret til Europas mest innovative virksomhet - mens i år inntar selskapet en sterk annenplass, som vitner om kontinuitet når det gjelder innovasjonskultur. 

- Vi er stolte over å igjen havne helt i toppen blant Norges mest innovative bedrifter, og denne plasseringen viser at innovasjon er forankret dypt i grunnkulturen i Aker BioMarine. Denne utmerkelsen tilhører fortjent våre ansatte som hver dag tenker nytt og går foran for å utvikle vår bransje, sier Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine. 

Juryen, ledet av InnoMags redaktør, Truls Berg har foretatt utvelgelsen av kandidater med god hjelp av nominerte kandidater. Med i juryen i år var Ingvild Myhre, leder av Nasjonalt Innovasjonsråd, klimapsykolog Ragnhild Nilsen, NHHs innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen, Standard Norges direktør for energi, bærekraft og teknologi, Åse Lunde, tidligere finansminister Jan Tore Sanner, NTNUs professor emeritus Arne Krokan, Computerworlds redaktør Anders Løvøy og global innovasjonsprofessor og tidligere Brain of the Year, Leif Edvinsson. 

- Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen bare omhandler norske virksomheter, men felles for alle på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon, sier juryleder Truls Berg, InnoMags ansvarlige redaktør 

Årets 25 mest innovative virksomheter: 

1. Lærdal Medical 

2. Aker BioMarine 

3. Ferd 

4. Brønnøysundregistrene 

5. Jets Vacuum 

6. Tomra 

7. Pixii 

8. Consigli 

9. X-1 Technologies 

10. Skatteetaten

11. Posten 

12. ODA 

13. Tibber 

14. Torghatten AS 

15. Autostore 

16. Gelato 

17. Itera ASA 

18. Amesto 

19. Hyke 

20. DNB 

21. Q-meieriene 

22. Remarkable 

23. Yara 

24. Zaptec 

25. Jotun