Thomas Tømmernes, leder for IT-sikkerhet Atea Norge. Han sier at i alle situasjoner hvor løsepenger er involvert, så er det kritisk med en robust back-up-løsning som angriper ikke kan få tak i, slette eller sabotere.  Foto: Atea Norge
Thomas Tømmernes, leder for IT-sikkerhet Atea Norge. Han sier at i alle situasjoner hvor løsepenger er involvert, så er det kritisk med en robust back-up-løsning som angriper ikke kan få tak i, slette eller sabotere. Foto: Atea Norge

- Det er profesjonelle og kompetente aktører med økonomiske motiv

Thomas Tømmernes, leder for IT-sikkerhet i Atea Norge, sier det er viktig å oppdage sårbarheter før en ondsinnet person eller organisasjon gjør det. 

Publisert Sist oppdatert

Det er stadig flere virksomheter, både offentlige og private, som utsettes for cyberangrep over hele verden, og det er svært vanskelig å unngå denne type angrep, mener Atea Norge.

Mandag ble det kjent at AKVA group har blitt utsatt for et cyberangrep, og flere av deres viktigste systemer er for tiden nede.

- For å unngå å havne i slike situasjoner, krever det at virksomhetene kontinuerlig arbeider med sikkerhet og målrettet sikring av IT-tjenester og virksomhetenes verdier, forteller Thomas Tømmernes, leder for IT-sikkerhet i Atea Norge til Kyst.no.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk