Knut Nesse, CEO AKVA group.
Knut Nesse, CEO AKVA group.

- For tidlig å vurdere den økonomiske effekten av cyberangrepet

AKVA group har pådratt seg betydelige kostnader som følge av cyberangrepet, men hvor mye er for tidlig å konkludere med.

Publisert Sist oppdatert

AKVA group kom mandag med en oppdatering om det alvorlige nettangrepet selskapet har blitt utsatt for,  der flere av deres viktigste systemer ble stengt. 

- AKVAs tekniske team, med støtte fra ekstern kompetanse, har oppdaget årsaken til at systemet stenges ned og vil gradvis gjenopprette IT-systemene. Ytterligere informasjon om hendelsen og virkemidlene vil ikke bli gjort tilgjengelig ettersom politiet fremdeles etterforsker hendelsen, skriver de mandag.

Les også: Cyberangrepet: - Vi jobber intensivt for å løse saken

Selskapet skriver at de på kort tid har gjort en betydelig innsats for å gjennomgå IT-sikkerheten og sikre et sikkert driftsmiljø for konsernets IT-systemer.

- Selskapet og dets datterselskaper vil være aktive mens IT-systemene startes på nytt, men manuell drift vil fortsatt være nødvendig i en periode.

Videre skriver de at det er for tidlig å vurdere den økonomiske effekten av nettangrepet, men at selskapet vil pådra seg betydelige engangskostnader i løpet av første kvartal 2021 knyttet til nettangrep og avbøtende tiltak.

- Ytterligere detaljer vil bli lagt frem i forbindelse med presentasjonen av Q4-resultatene 19. februar 2021.