Knut Nesse, CEO AKVA group.

- For tidlig å vurdere den økonomiske effekten av cyberangrepet

AKVA group har pådratt seg betydelige kostnader som følge av cyberangrepet, men hvor mye er for tidlig å konkludere med.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AKVA group kom mandag med en oppdatering om det alvorlige nettangrepet selskapet har blitt utsatt for,  der flere av deres viktigste systemer ble stengt. 

- AKVAs tekniske team, med støtte fra ekstern kompetanse, har oppdaget årsaken til at systemet stenges ned og vil gradvis gjenopprette IT-systemene. Ytterligere informasjon om hendelsen og virkemidlene vil ikke bli gjort tilgjengelig ettersom politiet fremdeles etterforsker hendelsen, skriver de mandag.

Les også: Cyberangrepet: - Vi jobber intensivt for å løse saken

Selskapet skriver at de på kort tid har gjort en betydelig innsats for å gjennomgå IT-sikkerheten og sikre et sikkert driftsmiljø for konsernets IT-systemer.

- Selskapet og dets datterselskaper vil være aktive mens IT-systemene startes på nytt, men manuell drift vil fortsatt være nødvendig i en periode.

Videre skriver de at det er for tidlig å vurdere den økonomiske effekten av nettangrepet, men at selskapet vil pådra seg betydelige engangskostnader i løpet av første kvartal 2021 knyttet til nettangrep og avbøtende tiltak.

- Ytterligere detaljer vil bli lagt frem i forbindelse med presentasjonen av Q4-resultatene 19. februar 2021.