Maritime Robotics’ Mariner USV vil nå ha skrog produsert i klimanøytralt materiale av AKVA group Helgeland Plast.

Skal produsere med mer klimanøytralt materiale

Maritime Robotics og AKVA group Helgeland Plast satser mot en grønnere fremtid, og kunngjør at de vil produsere skrogene med et mer klimanøytralt materiale. 

Publisert Sist oppdatert

Maritime Robotics og AKVA group Helgeland Plast melder i en pressemelding at de satser mot en grønnere fremtid.

Maritime Robotics har i flere år samarbeidet med AKVA group Helgeland Plast om produksjonen av sine ubemannede overflatefartøy, også kjent som USVer (Uncrewed Surface Vessels).

Freddy Bakken fra AKVA group Helgeland Plast

Den 22. april, Earth Day, kunngjør selskapene neste skritt mot en mer bærekraftig fremtid ved å produsere skrogene på Maritime Robotics Mariner USV i klimanøytralt materiale.

- I dag, på Earth Day, er det en perfekt anledning til å fremheve vårt fokus på reduksjon av plastavfall, en sak som ligger vårt hjerte nær. Med vår nyoppnådde ISCC PLUS-sertifisering og overgangen til biobaserte og resirkulerte materialer, tar Helgeland Plast og Maritime Robotics viktige skritt mot en mer bærekraftig fremtid for maritim teknologi, sier Freddy Bakken fra AKVA group Helgeland Plast.

AKVA group oppnådde ISCC PLUS-sertifisering for bruk av biobaserte og resirkulerte råvarer i produksjonen av deres plastprodukter og har besluttet at alle båtskrogene skal produseres med disse nye materialene.

Saken fortsetter under bildet. 

Lærlinger i produksjon av Polarcirkelbåter.

Grønnere fremtid

Børge Sørlie i Maritime Robotics.

De skriver at overgangen fra fossile råstoffer til plantebaserte materialer gjør båtskrogene klimanøytrale uten å gå på kompromiss med kvalitet og sikkerhet. 

Slik opprettholder både Maritime Robotics Mariner USV og Polarcirkelbåtene til AKVA group sine kjennemerker som pålitelige og robuste arbeidsbåter, samtidig som de nå tilbyr et grønnere alternativ for de som opererer i røffe sjøforhold.

- Som et selskap i stor vekst, er vi avhengig av gode partnerskap for å kunne skalere på en effektiv og bærekraftig måte. Sammen med AKVA group Helgeland Plast kan vi sørge for at vi kan levere våre produkter, som bidrar til økt sikkerhet og redusert CO2-utslipp for våre kunder, på en mer klimanøytral måte, sier Børge Sørlie fra Maritime Robotics.