AKVA group skal levere fôrflåter av type AM 400 Classic og er utstyrt med ti siloer, fire fôringslinjer, mulighet for fjernstyring og kan distribuere fôr opptil 40 merder med 4 fôringslinjer.

Store AKVA group-kontrakter i Sør-Europa

Aquanaria S.L valgte AKVA group som leverandør av to forflåter til Kanariøyene, Spania.

Publisert

- Vi har kjent AKVA group i mange år, og vet at de er et selskap med en omfattende portefølje og et godt omdømme i bransjen. For vårt ekspansjonsprosjekt er det veldig viktig å jobbe med leverandører som dekker alle våre behov, og at vi kan bygge et langsiktig forhold til dem, sier kommersiell direktør Pedro Sanchez i Aquanaria.

Større fôrflåter

Regionssjef i Middelhavet Ana Valverde er stolt over utviklingen AKVA group bidrar med i Atlanterhavet.

- Det investeres nå i større fôrflåter, som fôrflåten AKVA group leverte i Hellas april 2022 . Levering av fôrflåter er ikke bare viktig for AKVA group. En leveranse som denne åpner for mer arbeidsplasser til regionen. Sammen med Aquanaria håper vi å være en av driverne av utviklingen av havbruksnæringen, sier regionssjef i Middelhavet Ana Valverde i AKVA group.

Pålitelig utstyr og god kvalitet

Fôrflåtene er av type AM 400 Classic og er utstyrt med ti siloer, fire fôringslinjer, mulighet for fjernstyring og kan distribuere fôr opptil 40 merder med 4 fôringslinjer.

- Vi vet at denne fôringsflåten er godt testet og at mange av disse flåtene arbeider på flere lokaliteter over hele verden. Vi er lokalisert på svært utsatte steder, og må derfor ha pålitelig utstyr der. Denne flåteleveransen er en del av et bredere samarbeid med fokus på partnerskap og bærekraft. Med et hybridsystem kan vi senke dieselforbruket og utløpet av Co2-gass. Dette gir oss en mer bærekraftig investering," sier Sanchez.

Blir levert oktober 2023

Fôrflåtene skal leveres i slutten av oktober 2023.

- Vi er stolte av å bidra til utviklingen av havbruksnæringen i Atlanterhavet. Fôrflåtene er AKVA group sin største kontrakt noensinne i denne regionen. Dette er en mulighet til å styrke vår posisjon her, sier Valverde.

Aquanaria er et av de ledende selskapene innen produksjon av havabbor. De etablerte seg på Kanariøyene i 1987. Aquanaria eksporterer omtrent 60 % av sin produksjon til land i hele verden.