Foto: Akva Group/Plastsveis AS

Postsmolt kontrakt for Plastsveis

Ved utgangen av november har Plastsveis AS, et datterselskap av Akva group inngått en kontrakt for å bygge et nytt anlegg for postsmolt for Sisomar, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prosjektet er nok en indikasjon på at utviklingen i oppdrettsnæringen er mot å flytte større deler av veksten scenen til land ved å øke størrelsen på smolten før de blir utplassert i havet, melder Akva Group i en pressemelding.

- For øyeblikket er det betydelig interesse i storsmolt i markedet, sier Ole Gabriel Kverneland, salgssjef for landbaserte produkter i selskapet.

Han sier at mange av deres kunder har allerede gjennomført omfattende forsøk på produksjon av store, sjøvann tilpassede smolt, og dette har gitt gode resultater både på land og til havs.

- Interessen har bare økt etter de nyeste studiene viser at landbasert produksjon av postsmolt kan føre til mindre smitte av lakselus i tillegg til lavere dødelighet og raskere vekst, sier han.

Verdt 35 millioner

Kontrakten har en verdi på nesten 35 millioner kroner. Innretningen som skal bygges er planlagt med 12 tanker med en diameter på 12 meter og er dimensjonert for å operere med et saltinnhold på 15 deler per tusen.

- Dette er den største ordre noensinne for Plastsveis, sier Sten Roald Lorentzen, administrerende direktør i selskapet.

- Postsmolt er et svært viktig satsingsområde for oss, og vi er overbevist om at dette er hvor oppdrettsnæringen skal gå. Vi er veldig fornøyd med at Sisomar nok en gang har valgt Plastsveis som totalleverandør av oppdrettsteknologi, og at vi kan fortsette vårt gode og gjensidig fordelaktig samarbeid, legger han til.