Bjørn-Vegard Løvik og Akvakulturpartner har kjøpt MOWIs seks utviklingstillatelser for «Egget». Foto: Hauge Aqua.

Kjøper Mowis seks utviklingstillatelser

Akvakulturpartner AS inngår industrielt partnerskap med Hauge Aqua.

Publisert Sist oppdatert

Akvakulturpartner AS ved Bjørn-Vegard Løvik kjøper ut tilsagnet på de seks utviklingstillatelsene til Egget fra MOWI, kommer det frem i en pressemelding. 

Akvakulturpartner er en betydelig aksjonær i Hauge Aqua og har sammen med eier av egg-teknologien betydelig interesse for å gjennomføre utviklingsprosjektet. Akvakulturpartner blir industriell utviklingspartner for Egget, og overtar alle rettigheter og plikter knyttet til tilsagnet fra Fiskeridirektoratet. Overføringen av tilsagnet er klarert med relevant offentlig myndighet.

- For aktørene i Akvakulturpartner passer denne investeringen perfekt inn i vårt mål om å bygge næringsvirksomhet innen oppdrett både regionalt og globalt. Vi har lange proteinbriller på oss og det er bærekraftig å investere i ny teknologi som kan ta denne fantastiske næringen videre. Utviklingen av lukka oppdrett i sjø og landbasert oppdrett som en del av fremtidens vekst innenfor akvakultur ønsker vi å være en del av, og derfor er vi takknemlige for at vi fikk til denne avtalen, sier daglig leder Bjørn-Vegard Løvik.

Cato Lyngøy, daglig leder i Hauge Aqua sier dette er en veldig god løsning for dem.

- Vi er glade for at utviklingstillatelsene nå kommer prosjektet til gode. Vi gleder oss til å realisere prosjektet sammen med Akvakulturpartner, sier han videre.