Anders Øren har lang fartstid i havbruksnæringen, og startet etter nyttår i ny jobb hos smoltprodusenten Sisomar. Foto: Sisomar.

Anders Øren nyansatt hos Sisomar

Sisomar har ansatt Anders Øren som røkter i selskapet. Hans erfaring fra matfisk-oppdrett mener daglig leder vil bidra positivt til smoltproduksjonen deres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jon Meisfjord, daglig leder i Sisomar, opplyser at de har ansatt Anders Øren (40) som røkter i smoltproduksjonen deres.

- Øren har over 20 års fartstid fra næringen, men da i all hovedsak fra matfisk-oppdrett. Han startet hos oss andre januar, og vi merker at å få innspill fra Anders opp mot hans erfaring fra sjødrift, virker positivt innenfor smoltproduksjonen vår, sier Meisfjord til kyst.no. 

Øren opplyser at han har jobbet med havbruk og matfisk siden han var 17 år, og føler selv han er nokså utlært på sjøen.

- Derfor er det gøy å nå begynne med noe helt nytt og lære nye ting. Jeg har bare jobbet her litt over to uker, men merker at det er et veldig godt arbeidsmiljø, hvor det er likestilt med kvinner og menn. Det er mange trivelige folk her på anlegget, sier Anders Øren.

Les også: Sisomar med 92 % smoltutbytte i 2017

Anders Øren har jobbet med matfisk siden han var 17 år, og er ellers svært aktiv med friluftsliv, fiske og jakt av alle slag. Foto: Privat.

Slipper å pendle

Øren er utdannet på Meløy videregående innenfor akvakultur, og har også tatt grunnkurs mekanisk fag. Han har blant annet jobbet som driftsleder i selskapene Ellingsen Seafood AS, Edelfarm AS og Musken Laks. 40-åringen har også jobbet i Gifas i 12 år, og vært innom Codfarmers.

- En av grunnene til at jeg ville jobber her var også at jeg kan gå til arbeid. Jeg bor like ved anlegget og har kort vei. Etter mange år med pendling er det godt å komme hjem tidlig, og slippe å sitte i bilen så mye, forteller han.

Etterhvert vil Øren få mer driftsansvar i selskapet, men sier han foreløpig liker svært godt jobben som røkter og lære mer om produksjonen.

Friskus

Mye av tiden til Anders bruker han ute i naturen, på elghunden sin, og jakt og fiske.

- Jeg liker å jakte på det meste i naturen. Jerv, elg og rype. Dessverre har vi ikke hjort her oppe. Jeg er også en ivrig hobbyfisker. Utenom det går tiden min til familie. Jeg har en liten sønn på halvannet år, og en samboer. Det må også sies at jeg er en ivrig Liverpool-fan og opptatt av fotball, legger han til.