Andfjord Salmon har fått på plass en svært viktig del til det landbaserte anlegget deres. Foto: Andfjord Salmon

Ett steg nærmere for Andfjord Salmon

Andfjord Salmon tar nye steg, og har nå fått på plass innløpsrøret til gjennomstrømmingssystemet deres. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Byggingen av det landbaserte anlegget til Andfjord Salmon på Andøya har kommet ett steg videre, ifølge en melding fra selskapet mandag.

- Vi har nå koblet på innløpsrøret til gjennomstrømningssystemet til det første bassenget, forteller Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

- Innløpsrøret er selve arterien, som skal kobles til inntakssystemet. Dette er en stor dag og enorm milepæl for Andfjord Salmon, sier Roy Pettersen, fungerende styreleder i Andfjord Salmon.

Se video av innstallasjonen under. Saken fortsetter under videoen.

Den innerste delen av innløpsrøret er ifølge selskapet 160 meter lang. I løpet av de neste dagene og ukene vil de tre gjenværende delene kobles til innløpsrøret og bli innstallert.

- Brorparten av installasjonsarbeidet for utløpsrøret kan gjøres fra land, og er derfor ikke like væravhengig som den første fasen.

- Utgraving av ruten til og installasjon av innløpsrøret har alltid vært blant de mest krevende og tidskritiske oppgavene. Disse er nå fullført. Dette gir oss mye større forutsigbarhet angående videre arbeid med å bygge verdens mest fiskevennlige og bærekraftige oppdrettsanlegg på land, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

Selskapet har utviklet et eget patent på et gjennomstrømningssystem som skal gi unike forhold for lakseoppdrett på land. Uten bruk av energi fyller bassengene seg med sjøvann fra 160 meters dyp. All biomasse fanges opp og resirkuleres til vekstprodukter for landbruket.