Roy Pettersen er grunnleggeren av Andfjord Salmon. Nå står han foran noen spennende måneder med ferdigstillelse av første basseng, før den første fisken etter planen skal settes ut i august/september. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Andfjord Salmon tar form

Andfjord Salmon når straks en ny milepæl, når de unike bassengene skal fraktes med spesialtransport fra Risøyhamn til Kvalnes. I Norsk Fiskeoppdrett nr 3 kan du lese stor artikkel om hvordan man har tenkt å drive det helt spesielle anlegget på Andøya.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet forteller at transporten av bassengpanelene skal skje på natten fordi den kostbare lasten tar hele veien. 

Roy Bernt Pettersen, arbeidende styreleder, sier han må klype seg i armen.

- Når jeg står på anleggsplassen, tenker jeg at det er helt utrolig at vi har fått det hele igangsatt. Jeg må klype meg i armen når jeg ser det store hullet i bakken. Dette er i ferd med å realiseres. Skal jeg være litt personlig, må jeg tilstå at jeg blir veldig fornøyd og glad. Ringen er i ferd med å sluttes. Jeg begynte som sjarkfisker i Andfjorden og nå tar vi havet inn på land. På denne lange veien har jeg tilegnet med masse kunnskap og erfaring. Som nå tar form som Andfjord Salmon, sier han.

Over fem sider i Norsk Fiskeoppdrett nr 3, blir det spennende prosjektet på Andøya beskrevet.

Nå er de kommet til bunns i sprengingsgropen.

- Det er noen få justeringer og sikringer igjen. Om få uker kan vi sette i gang med selve komposittpanelene som skal utgjøre selve bassenget, sier Pettersen.

De første panelene kommer nå om få uker.

- Vi snakker om paneler på 17,5 x 5 meter. Transporten blir ganske omfattende fra Risøyhamn og nordover til Kvalnes. Det er en svært bred last og vi må legge opp til nattkjøring for å unngå motgående trafikk. Og rett over påske skal vi sette sammen bassengene.

Selvfølgelig er de spent på hvor lenge korona-effekten skal pågå.

Han forteller at enn så lenge så følger de tidsplan om utsetting av fisk på sensommeren.

Roy går nå over til rollen som arbeidende styreleder. Martin Rasmussen tar over som toppsjef.

- Min rolle blir å  jobbe med de langsiktige planene. Vi skal på lengre sikt bygge ut til 70.000 tonn. Dette innebærer at vi må jobbe med tilrettelegging av reguleringsplaner, prosjektere smoltproduksjon og utrede lakseslakteri. Så må vi se på rekrutteringsbehovet og strategi for bemanning av anlegg. I 2030 skal vi være 300 Andfjord-ansatte.