Etter å ha vært med å dra i gang Andfjord Salmon, vil nå Roy Pettersen la andre med lengre kompetanse på drift av av store oppdrettsbedrifter slippe til som styreleder. Foto: Pål Mugaas Jensen

Går av som styreleder i Andfjord

Nåværende styreleder og medstifter av Andfjord Salmon, Roy Bernt Pettersen, har bedt om å bli fritatt fra sine plikter som styreleder i Andfjord Salmon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ny styreleder skal velges på en ekstraordinær generalforsamling 19. mars.

Pettersen ønsker å fortsette som styremedlem.

Begrunnelsen for avgangen er å finne i at selskapet nå går fra en utviklingsfase mot en operativ fase.

- Som den største aksjonæren i Andfjord Salmon, tror både jeg, styret og ledelsen i selskapet at man vil ha fordel av å ha en styreleder med lang erfaring fra produksjon og prosessering av laks. Jeg er glad for at valgkomiteen har funnet en kandidat som har slik erfaring fra den fasen Andfjord Salmon er i ferd med å gå inn i, sier Roy Bernt Pettersen, i en børsmelding.

Valgkomiteen vil komme til å foreslår overfor den ekstraordinære generalforsamlingen at Roger Brynjulf Mosand blir valgt som ny styreleder i Andfjord Salmons styre.

- Brynjulf Mosand (født 1953) er en svært erfaren konsernsjef fra norsk havbruksnæring. Han har vært administrerende direktør i Nordlaks Produkter AS siden 2001 og har økt selskapets inntekter med 15 ganger i denne perioden, heter det i børsmeldingen.