Roy Pettersen er grunnleggeren av Andfjord Salmon. Foto: Pål Mugaas Jensen

Andfjord Salmon debuterer på Børsen

Som det første selskapet etter at pandemialarmen gikk, ringte i dag Andfjord Salmon i bjellen inne i børsbygningen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Oppdrettsselskapet Andfjord Salmon hentet 150 millioner gjennom en aksjeemisjon tidligere i juni, og ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market. Det skriver Oslo Børs tirsdag.

- Vi opplevde stor interesse og emisjonen ble betydelig overtegnet. Det ble derfor besluttet å utvide emisjonen til 150 millioner kroner fra planlagte 120 millioner kroner, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon. 

- Største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg av sitt slag

Andøya-selskapet har utviklet et nytt konsept for landbasert oppdrett. Nå fremskyndes byggeplanene, og det første bassenget skal stå klart i slutten av året. Opprinnelig var planen 2021.

- Noteringen på Børsen er en viktig milepæl for Andfjord Salmon. Kapitalen vi nå får tilgang til setter oss i stand til å bygge verdens største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg av sitt slag, fortsetter Rasmussen.

- Det som skjer nå i Vesterålen er helt fantastisk. Ikke minst det at man får til så store investeringer. Dette gleder hele mitt hjerte, sa fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen til Bladet Vesterålen da han besøkte Andfjord Salmon i forrige uke. 

Stor tilstrømning av nye selskaper

Siden pandemialarmen gikk i mars, har nye selskaper fortsatt å strømme til Børsen. Fem nye selskaper er notert de siste månedene, men Andfjord Salmon er det første selskapet siden februar som har ringt i børsbjellen. 

- Det er fint å igjen kunne åpne børsbygningen for gjester, og det er spesielt hyggelig å ønske velkommen et selskap med fokus på miljø og bærekraft. Mange av årets børsnykommere har en miljøprofil. Vi ser også at investorer i økende grad trekkes mot grønne selskaper, sier børsdirektør Øivind Amundsen.   

Om Andfjord Salmon 

Andfjord Salmon AS er et selskap lokalisert på Andøya i Vesterålen. Selskapet har utviklet et konsept for et gjennomstrømningsanlegg med sjøvann som kombinerer fordelene fra tradisjonell oppdrett i sjø og landbasert oppdrett. Selskapet har blitt tildelt konsesjon for årlig produksjon av 10 000 tonn (MTB) laks i sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Andøya. www.andfjord.no