Dronebilde av det første bassenget til Andfjord Salmon. Det viser testing av laminær vannstrøm i bassenget. Foto: Andfjord Salmon

Andfjord Salmon: Fått bekreftet at de får til laminær vannstrøm

Etter det de beskriver som en vellykket testperiode har Andfjord Salmon ifølge en børsmelding verifisert teknologien for laminær vannstrøm i selskapets første basseng på Kvalnes på Andøya.

Publisert Sist oppdatert

De kaller dette for en viktig teknologibekreftelse for laminær vannstrøm, de mener senker risikoen ved konseptet betraktelig.

– I praksis bekrefter dette at vi har klart å gjenskape laksens naturlige omgivelser på land. I havet svømmer villaksen i laminære vannstrømmer som er av samme type som den vi nå har i bassenget vårt på Andøya. Jeg har aldri følt meg mer sikker på at vi kommer til å nå målet vårt om å bygge verdens mest bærekraftige oppdrettsanlegg av sitt slag, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon i en pressemelding.

Andfjord Salmon forteller at de i løpet av de seneste par ukene har gradvis økt intensiteten på testingen av selskapets gjennomstrømningsteknologi. Testene har omfattet utnyttelse av hele infrastrukturen for vanninntak og -utløp, fylling av bassenget, igangsettelse av strømsettere, gradvis økning av den laminære vannstrømmen – fra laveste til høyeste hastighet – og målinger av vannstrømmen, samt analyser av hvordan bassengets infrastruktur reagerer på den laminære vannstrømmen.

Ytterligere testing og finjustering av den laminære vannstrømteknologien og andre bassengfunksjoner vil pågå de neste par månedene.

Målet til Andfjord Salmon er å sette ut første smolt i løpet av andre kvartal 2021.