Martin Rasmussen (t.v.) ønsker den nye finansdirektøren Bjarne Martinsen velkommen. Foto: Andfjord Salmon

Bjarne Martinsen ny CFO i Andfjord Salmon

Andfjord Salmon har ansatt Bjarne Martinsen (40) som finansdirektør (CFO). - Selskapets bærekraftige teknologi er utrolig spennende, sier Martinsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bjarne Martinsen er statsautorisert revisor fra NHH, og har lang erfaring fra stillinger som finansdirektør og økonomisjef innen bank, forsikring, tv-distribusjon og revisjon. 
- Det å få jobbe med et så bærekraftig og innovativt selskap, er en mulighet som kommer bare en gang. Jeg gleder meg veldig til å fatt på jobben. Det er leit å forlate Mattilsynet nå, men dette bærekrafts-toget måtte jeg bare hoppe på, forteller Martinsen i en pressemelding. 
Han har bodd ni år i Bergen og syv år i Oslo, der han har hatt sentrale stillinger i flere store norske selskaper. Han har også hatt ansvaret for revideringen av store finansselskaper. For en tid tilbake flyttet han tilbake til Sortland, der han gikk inn i stillingen som økonomisjef i Mattilsynet nasjonalt. 

- Å få en så erfaren, kompetent og dynamisk finansdirektør med på laget i Andfjord Salmon™, er et privilegium. Bjarne har erfaring fra toppledergrupper, styrer og har ledet revideringen av flere av de store norske bankene og selskapene. Han er perfekt til å bli med på reisen vi skal gjennom de kommende årene, sier Martin Rasmussen.

Co-founder i Andfjord Salmon, Helge Krøgenes, som har hatt ansvaret for både finansiering og forretningsutvikling, blir ny kommersiell direktør i selskapet.
Martinsen har jobbet som CFO for Nemi Forsikring, samt vært operativ økonomisjef i Riks-TV. Han har også ledet revisjonsteamene for store norske finansvirksomheter i jobben som managing revisor i KPMG Oslo finans.
- Det at vi blir så energieffektive, tar vare på alle biorester og har en så tydelig bærekraftsprofil, appellerer veldig til meg. Alle snakker om Andfjord Salmon™, og det vi skal skape her i Vesterålen. Det er utrolig spennende. Jeg trives godt med å etablere effektive arbeidsprosesser og rapporteringsrutiner, samt lede et team av medarbeidere, sier Bjarne Martinsen.
- Hva er ditt forhold til laks?
- Jeg er veldig glad i laks. Faktisk pleier mange å fleipe med meg, fordi jeg alltid forsyner meg godt av laksen både til lunsj og middag. Og så har jeg jo kjennskap til laksebransjen gjennom jobben i Mattilsynet. Men først og fremst så gleder jeg meg til være med på den bærekraftige utviklingen av laksenæringen, som selskapet skal stå for, sier Martinsen.
Den nye finansdirektøren er gift, har tre barn og er opprinnelig fra Sortland. Han starter i jobben 1. januar 2021. Tidligere var Martinsen  svært aktiv innen langrenn, friidrett og fotball. To ganger har han vunnet eliteklassen i Holmenkollstafetten med IL Gular. Nå nøyer han seg med å være trener for Sortland Friidrettsklubb, samt å løpe eller gå på ski så ofte han kan.