Fra Andfjord Salmon sitt landbaserte prosjekt på Andøya. Foto: Andfjord Salmon

Fikk godkjent SkatteFUNN-søknad

Forskningsrådet har godkjent Andfjord Salmon sin søknad om SkatteFUNN, noe som gir selskapet opp til 20 % skattefradrag i sine utgifter til det landbaserte prosjektet sitt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norges forskningsråd har godkjent Andfjord Salmons sin søknad om SkatteFUNN, angående selskapets arbeid med oppdrettsanlegget som bygges på Kvalnes, Andøya, i perioden 2020 - 2022.

SkatteFUNN er støtte til forskning- og utviklings-prosjekter. I 2019 utgjorde denne støtten 5,6 milliarder kroner, og er noe mange i havbruksnæringen benytter seg av.

Andfjord Salmon sitt patenterte konsept for landbasert oppdrett benytter en blanding av velprøvde teknologier fra eksisterende landbasert og havbasert havbruk, og kombinerer disse med en rekke nye løsninger for å sikre best mulig økonomiske resultater, minimalt miljøavtrykk, optimal fiskevelferd og jevn slakting.

- Vår ambisjon er å utvikle verdens mest bærekraftige og fiskevennlige oppdrettsanlegg, noe som krever mye utviklingsarbeid. SkatteFUNN er med på å oppmuntre selskaper som Andfjord Salmon til å utvikle nye og smarte løsninger, samtidig som de sikrer refusjon for flere millioner kroner av våre FoU-investeringer. Det er en konstruktiv og verdig ordning for norsk industri spesifikt og norsk konkurranseevne generelt, sier Helge Krøgenes, kommersiell sjef i Andfjord Salmon AS.