Helge Krøgenes er ny kommersiell direktør i Andfjord Salmon. Foto: Andfjord Salmon

Helge Krøgenes blir kommersiell direktør i Andfjord Salmon

Co-founder i Andfjord Salmon, Helge Krøgenes, som har hatt ansvaret for både finansiering og forretningsutvikling, blir ny kommersiell direktør i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det blir veldig morsomt å ta fatt på neste oppgave i dette eventyret. Som kommersiell direktør blir det jobben min å gjøre markedet klar for Andfjord-laksen, samt sørge for god utnyttelse av det kommersielle potensialet i alle deler av selskapet, forteller Krøgenes i en pressemelding.
Administrerende direktør Martin Rasmussen er svært fornøyd med sammensetningen av ledergruppen, som nå skal ta Andfjord Salmon over i neste fase.

- Helge har gjort en fantastisk jobb med å bidra til å stable dette selskapet på beina, i rollen som både medgründer, finansdirektør og forretningsutvikler. Nå skal han videreutvikle selskapets kommersielle reise og potensiale fra slakt av laksen og ut til konsumentene. Vi har nå en meget kompetent ledergruppe, og jeg ser fram til å realisere Andfjord Salmon sammen med denne gruppen, forteller Martin Rasmussen.

Andfjord Salmon har ansatt Bjarne Martinsen (40) som finansdirektør (CFO). 

- Selskapets bærekraftige teknologi er utrolig spennende, sier Martinsen.
Helge Krøgenes har vært med i ledelsen og utviklingen av Andfjord Salmon siden 2016, og starter i den nye stillingen samtidig som Bjarne Martinsen tar over som finansdirektør, rett over nyttår.
- Tiden går fort, og det er ikke lang tid til vi har laks som skal ut på markedet. Vi skal levere en bærekraftig råvare av aller høyeste kvalitet, som har alle muligheter på markedet. I tillegg har vi mange andre kommersielle muligheter. Jeg gleder meg veldig til denne utfordringen, forteller Krøgenes.
Helge Krøgenes har jobbet med forretningsutvikling og entreprenørskap i Norge og USA siden han ble uteksaminert ved BI / Norwegian School of Management. Helge har vært finansdirektør i selskapet som har Acer-distribusjonen i Skandinavia. Han har også erfaring fra stillingen som Eksportutsending for Det norske Eksportrådet i San Francisco, samt utviklet flere tidlig fase selskaper internasjonalt. Han har også vært administrerende direktør i Fabrikken Næringshage, et innovasjonsselskap for Lofoten og Vesterålen.