Styreleder Roy Bernt Pettersen og ny administrerende direktør Martin Rasmussen i Andfjord Salmon. Foto: Andfjord Salmon.

Ny toppsjef i Andfjord Salmon

Andfjord Salmon har ansatt Martin Rasmussen (34) som ny administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rasmussen kommer fra stillingen som CEO i franskeide Primex Norway AS, og tar roret over etter Roy Bernt Pettersen.

- Vi er veldig glade for at Martin har takket ja til stillingen som øverste leder. Han var den klart mest kvalifiserte kandidaten. Til tross for sin unge alder har han vist imponerende handlekraft og kunnskap om bransjen, sier styreleder Roy Bernt Pettersen i en pressemelding.

Vil bygge fremtidenes havbruk

Martin Rasmussen sitter i dag i styret i Andfjord Salmon. Han har tidligere vært fabrikksjef for Røkke-eide Norway Seafood i Melbu. 

- Andfjord Salmon har utviklet en framtidsrettet løsning som det er umulig å ikke bli begeistret av. Jeg ser fram til å bygge framtidens havbruk, i samarbeid med både lokalsamfunn, leverandører og dyktige og innovative medarbeidere, forteller Rasmussen.

Selskapet har en egenutviklet og patentert metode for lakseoppdrett, der målet ifølge selskapet er å bygge verdens største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg i sitt slag. Det landbaserte produksjonsanlegget ligger på Kvalnes på Andøya og har i første fase konsesjon for 10 000 laks.

- På lengre sikt er ambisjonen 70 000 tonn, og vi har allerede sikret oss en rekke lokaliteter, skriver selskapet videre i pressemeldingen.

Roy Bernt Pettersen har vært både CEO og arbeidende styreleder fram til i dag. Som gründer og største eier prioriterer han nå vervet som styreleder.

- Andfjord er nå i meget trygge hender. Det skal bli veldig spennende å få vår nye dynamiske og handlekraftige leder på plass, sier Pettersen.