Illustrasjonsfoto fra oppdrettsanlegg i Finnmark. Foto: Grieg Finnmark.

Slakteri-kampen i Nord avgjøres av eksterne utredere

Profesjonelle utredere skal veie Alta opp mot Hammerfest når laksegigantene skal finne ut hvor det lønner seg å etablere slakteri ifølge Altaposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Det er korrekt at vi har leid inn noen til å utrede det beste lokaliseringsalternativet for et slakteri, men utredningsarbeidet må fortsatt betraktes som en intern prosess, forklarer konsernsjef i Grieg Seafood, Andreas Kvame til avisen.

Det ble like før årsskiftet kjent at NRS flytter slaktingen ut av Finnmark. Det blir dermed nedbemanning med 50 ansatte på Cermaqs slakteri i Rypefjord. Cermaq vil til tross for dette ha høy aktivitet ved slakteriet i Hammerfest. Bemanningen i 2016 blir som en følge av mindre slaktevolum redusert fra to til ett skift når avtalen om slakting for NRS utløper ved årsskiftet. NRS har skrevet avtale med Lerøy og skal slakte fisken sin på Skjervøy.

NRS, Grieg og Cermaq produserer store mengder laks i Vest-Finnmark  Det har lenge vært kjent at det kun er to lokaliseringsalternativ.

– Per i dag kan de se ut som det står mellom Alta og Hammerfest, men utredningen kan komme opp med andre alternativ, konstaterer Kvame.