Ordfører i Bergen, Marit Warncke, her under åpningen av Aqkva-konferansen 2024.

Nå er AqKva-konferansen i gang

Det er et fullspekket program som står på menyen når AqKva-konferansen igjen går av stabelen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag gikk Aqkva-konferansen, som en av årets første konferanser, av stabelen på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.

Aqkva-konferansen startet opprinnelig som en konferanse rettet mot oppdrett av marine arter – først og fremst torsk, og ble arrangert første gang på Stord i 2004.

De første årene lå deltakertallene på rundt 70-80, men har gradvis økt år for år. Etter hvert har fokuset på konferansen dreid mer over på laks, med fokus på forskning, teknologiutvikling og den generelle utviklingen i næringen.

Statssekretær Even Tronstad Sagebakken sa under Aqkva-konferansen at de har fått inn over 200 høringsuttalelser, og at det vil bidra til å peke ut retningen for den videre veien for havbruksnæringen. Han sier regjeringen sikter seg inn på å legge frem stortingsmeldingen for havbruk i løpet av våren 2025.

Dette blir det tyvende året konferansen blir arrangert.

- Viktig med forutsigbarhet

Marit Warncke, ordfører i Bergen sa under åpningstalen at Aqkva-konferansen er Norges største møteplass for havbruksnæringen.

- Dette arrangementet har vokst og vokst, og nå har dere 20-års jubileum. Det er fantastisk at dere har dette arrangementet her i havbyen Bergen. Jeg vil også gratulere næringen med eksportrekord i året som har gått. Dette er en bransje i norsk næringsliv som er ekstremt viktig for Norge, sa hun.

Ordføreren gikk også inn på dette med forutsigbarhet, og hun understreket at det er viktig at politikerne forsøker å skape forutsigbarhet for næringen.

- Det har vel aldri noensinne skjedd at en regjering har snakket ned børsen, slik som skjedde da grunnrenteskatten ble presentert. Det var ganske rystende for mange av oss som var på vei inn i politikken, og ikke minst for dere som representerer bransjen.

Avsluttes med festmiddag

I kjent stil blir det under Aqkva-konferansen avholdt en festmiddag på kvelden, der ca. 70 prosent av deltakerne blir med. Årets underholdning under middagen er Alex Rosen.

Publikum på Aqkva-konferansen 2024.