Ecotone stakk torsdag av som vinner av Gründerjulepresangen under Aqkva-konferansen i Bergen. Foto: Pål Mugaas Jensen

Ecotone er vinner av Gründerjulepresangen

Med hyperspektral teknologi og havbunnskartlegging gikk Ecotone helt til topps i den gjeve konkurransen om Gründerjulepresangen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ecotone er et teknologiselskap bygget på etablert forskning ved NTNU og Ecotone-ansatte sin målrettede teknologiutvikling. 

Selskapets mål er å gjøre et hav av skjult informasjon tilgjengelig for kunden og markedet gjennom hyperspektral avbildning under vann (UHI). Les mer om deres erfaringer her.

Unikt og nyskapende

Jurymedlem Eivind Helland fra Stiim Aqua Cluster sier til Kyst.no at presisjonsoptikk, robuste konstruksjoner og avansert programvare gjør UHI til et unikt og nyskapende produkt.

- Ecotone er ene-leverandør av teknologien og holder patent i 15 land, fastslår Helland.

Jurymedlem Eivind Helland fra Stiim Aqua Cluster lot seg imponere av vinneren. Foto: Stiim Aqua Cluster

For havbruksnæringen mener han teknologien gir en unik mulighet til arealbasert kartlegging, hvor man dokumenterer status og utvikling av havbunnen gjennom et optisk fingeravtrykk, både under og i nærhet av lokaliteter.

- Gjennom den nye teknologien vil Ecotone hjelpe havbruksnæringen å dokumentere sin bærekraftsituasjon.

Helland forteller at juryen vurderer Econtone til å ha et sterkt team, som har stor sjanse å lykkes i markedet.

- Teknologien er nyskapende, med stort vekstpotensial. Investorer har allerede fått øynene opp for selskapet. Gründerjulepresangen vil være et bidrag, spesielt inn mot markedsarbeidet selskapet har behov for i tiden som kommer.

- Perfekt timing

Oddbjørn Rødsten i Ecotone forteller til Kyst.no at han synes det først og fremst er veldig hyggelig å få en anerkjennelse av at de tjenester og produkter Ecotone leverer oppfattes som relevante og spennende av en tverrfaglig jury med godt innblikk i bransjens utfordringer og behov.

Oddbjørn Rødsten, CEO i Ecotone er svært glad for seieren i Gründerjulepresangen. Her under pitchingen i Bergen tidligere denne måneden. Foto: Ole Andreas Drønen

 - Vi har jobbet målrettet med utviklingen av vårt verktøy for havbunnskartlegging gjennom flere år, og også fått verifisert at dette er et unikt og kraftig verktøy, sammen med aktører i næringen, sier han.

Rødsten mener timingen for å få en slik pakke med tjenester nå er perfekt for deres del, da de er klare for å rulle ut dette produktet i større skala, både nasjonalt og internasjonalt.

- Vi gleder oss til å samarbeide med selskapene som vil stille ressurser til rådighet for oss gjennom denne pakken, og tror det vil bidra til å løfte oss som selskap og hjelpe oss godt på vei i den jobben som vi skal gjøre fremover. Det er mange brikker som skal på plass når man skal inn i markedet med et nytt produkt som dette, og nå får vi hjelp til å få på plass en del av disse, forteller den ferske vinneren avslutningsvis.