- Akkurat i dag er jeg mest stolt over å ha bidratt med et samlet utsett av høstsmolt som jeg vil påstå har satt verdensrekord, sier Torild Lohne til kyst.no. Foto: Aqkva.

Årets Aqkva pris gikk til Torild Lohne

Som tradisjonen tilsier ble årets Aqkva pris utdelt under konferansen på Stord torsdag kveld. Vinneren ble Torild Lohne som fikk prisen for sin langvarige innsats for oppdrettsnæringen. - Det var veldig overraskende, og gledelig, å få en sånn pris. Hadde ikke tenkt tanken en gang, sier salgssjef Torild Lohne ved Sævereid Fiskeanlegg til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hun sier det hele ble litt overveldende, så det kom ikke noe "takketale" på sparket.

- Jeg føler nå at jeg vil takke gode kolleger, kunder, konkurrenter og andre som har bidratt med kunnskap og inspirert til videre innsats, sier Torild Lohne til kyst.no, da inntrykkene hadde fått tid til å synke inn.

- Jeg føler nå at jeg vil takke gode kolleger, kunder, konkurrenter og andre som har bidratt med kunnskap og inspirert til videre innsats, sier Torild Lohne til kyst.no. Foto: Aqkva.

Potensialet til laks

Hun synes det er vanskelig å trekke frem noe spesielt hun har bidratt med i løpet av så mange år.

- Akkurat i dag er jeg mest stolt over å ha bidratt med et samlet utsett av høstsmolt som jeg vil påstå har satt verdensrekord. All Sævareidsmolten høst15 er blitt 740 gram i snitt til nyttår med 99,1 prosent overlevelse. Den største høstsmolten går på Bolaks og er blitt 1,4 kilo til jul. Og dette er en "gammeldags", 90 grams høstsmolt. Det viser potensialet som er i laksen, forklarer Lohne.

Imponert over Youngfish

Hun sier røktere på land og sjø har gjort en kjempejobb, og synes det er veldig kjekt å være en del av et sånt teamarbeid.

- Etter at jeg fikk prisen, har det kommet mange gratulasjoner på Facebook, og det er jo veldig stas, jeg må innrømme det. Det eneste jeg savner egentlig er en dispensasjon fra aldersgrensen til å få møte på youngfish-møter. Jeg er veldig imponert over hva de får til, avslutter salgssjefen.