Vidar Onarheim. Foto: Privat.

Ønsker flere kandidater til AqKva-prisen

AqKva-prisen deles ut årlig under konferansen med samme navn. Vidar Onarheim som er daglig leder av arrangementet oppfordrer nå havbruksnæringen til å melde inn flere aktuelle kandidater fra hele landet, til den gjeve prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har fått inn en del forslag til kandidater, men ønsker flere. Vi er helt åpne for innspill og forslag. Vi ser jo at arrangementet vokser for hvert år og derfor er det naturlig at vi nå ønsker kandidater fra hele landet, forteller Onarheim.

De fleste som deltar på konferansen har hatt adresse på Vestlandet, men Onarheim påpeker at de senere årene har konferansen spredd seg mye lengre i rekkevidde.

- Vi vet det i år kommer folk både fra Tromsø, Oslo og andre steder langs kysten. Derfor er det også viktig at vi nå kan få innspill til kandidater fra hele norskekysten, sier han.

Gode AqKva-pris-kandidater kan meldes inn ved å sende en mail til Vidar Onarheim: vidar@aqkva.no

Tidlegere Aqkva prisvinnere er:2006 - Jørgen Borthen2007 - Erlend Waatevik2008 - Gerhard Alsaker2009 - Eivind Bergtun2010 - Olav Svendsen / Salma2011 - Cato Lyngøy2012 - Magnar Ottesen2013 - Elin Tveit Sveen2014 - Harald Mundal2015 - Bjørn Olav Rosseland2016 - Torhild Lohne2017 - Norsk Fiskeoppdrett

Heder for spesielt engasjement

AqKva-prisen har blitt utdelt siden 2006 og har i statuttene at den skal gå til «ein aktør i havbruksnæringa som gjennom ein spesiell innsats eller tiltak eller langvarig engasjement har teke næringa eit steg vidare framover og vore eit eksempel til etterfølgjing og dermed gjort seg fortent til ein hyllest frå heile havbruksnæringa.»

Onarheim sier at prisen skal være en honnør for vel utført arbeid og inspirasjon til videre innsats for næringen.

I 2017 ble prisen utdelt til Norsk Fiskeoppdrett med begrunnelsen å være bl.a. "unik og eineståande i sin kategori innanfor havbruksnæringa, fagleg knallsterk med stor bredde og allsidighet i sin kunnskap, følgjer godt med i alt nytt som skjer i næringa og er tidleg ute med å spre sin kunnskap til andre."

Norsk Fiskeoppdrett samarbeider med AqKva

I forbindelse med årets arrangement har også Norsk Fiskeoppdrett inngått et samarbeid med AqKva-konferansen.

- Konferansen er spesiell i det at den har et stort fokus på de som produserer fisken. Den er en møteplass og kompetansearena for alle de som faktisk blir våt på hendene og som bokstavelig talt ser den levende fisken i øynene hver dag. Det er helt sammenfallende med Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no sin visjon om å formidle fagstoff til fagfolk. Derfor er denne konferansen helt i vår ånd, sier redaktør i Norsk Fiskeoppdrett Pål Mugaas Jensen.

Han forteller at i tillegg til å dekke konferansen bredt vil Norsk Fiskeoppdrett produsere sitt januarnummer så det utkommer til konferansen. Magasinet vil også bli distribuert til alle deltagerne og Norsk Fiskeoppdrett vil også ha en representant i juryen som skal avgjøre hvem som skal få årets AqKva-pris.

Flere fra andre næringer

Konferansen vil i år avholdes den 18. januar på Quality Hotel Edvard Grieg som ligger på Sandsli i Bergen, ikke så langt unna Flesland Flyplass.

Rundt 80 % av deltakerne og utstillerne på konferansen sier Onarheim kommer igjen hvert år.

- Vi er glad for at folk kommer igjen år etter år, men vi er også glad for nye tilskudd av folk fra havbruksnæringen og crossover-næringene som subsea og leverandørbransjen. Vi ser blant annet at personer fra servicenæringen ønsker å delta og det synes vi er veldig kjekt, legger han til.

Arrangeres for 15. gang

AqKva-havbrukskonferansen har siden 2004 blitt holdt på Stord i Sunnhordland, men i år er arrangeres den i Bergen. Å flytte AqKva fra Stord til Bergen var ingen lett avgjørelse, men helt nødvendig, har Onarheim tidligere uttalt.

– Konferansen har rett og slett blitt en så stor suksess at vi har sprengt alle fysiske rammer både når det gjelder foredragssal og på den påfølgende middagen. Under fjorårets konferanse i februar hadde vi 50 på venteliste, bare på middagen, opplyste han til kyst.no.

Les også: AqKva flytter til Bergen