AQS Brage. Foto: Moen Marin.
AQS Brage. Foto: Moen Marin.

AQS styrket flåten med leveranse fra Moen Marin

Med katamaranen AQS BRAGE fra Moen Marin har serviceselskapet AQS skaffet seg et nytt og arbeidsvillig verktøy for krevende sjøoperasjoner, skriver Moen Marin.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AQS BRAGE er byggenummer 129 fra Moen Marin, og er 14,99 meter lang og 10,0 meter bred. Båten har allerede rukket over flere måneder i operativ virksomhet for AQS. Serviceselskapet var tidlig på 1990-tallet blant de første som så mulighetene innen spesialiserte servicetjenester til havbruksnæringen. Virksomheten har i dag 80 ansatte som blant annet inkluderer kompetente arbeidsdykkere og ROV-operatører. 

Fornyer tilliten til Moen Marin

Båten er den tredje i rekken av Moen-båter i serviceselskapets flåte av arbeidsbåter. Katamaranen kan skilte med en samlet motoreffekt på 1150 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer. To stk sidepropellere fra Petters Marine sikrer gode og presise manøvreringsegenskaper i røffe farvann. Navigasjonspakken inkluderer Simrad AP60 autopilot, Olex med 3D kartprogram, samt FURUNO DRS4D radar og Furuno MaxSea kartplotter. Navigasjonspakken er levert av Navy Rørvik Arne Wahl Olsen AS.

På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på solide 65 tonnmeter og 6,5 tonns vinsj, samt fire capstaner på henholdsvis 3x3 og 1x5 tonn. AQS BRAGE er i tillegg levert med en 40 tonns dekksvinsj fra MB Hydraulikk og en komplett MPI 40-400 hydraulisk høytrykksvasker. Båtens oppgraderte generator fra John Deere har en effekt på rause 57 kW. Blant AQS BRAGEs tilpasninger finnes også baug- og hekklys, integrert i skrog for bedre belysning.

Som alle andre båter i Moen Marins NabCat-serie leveres AQS BRAGE med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat 1499 leveres med to redningsflåter for seks personer.

Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å møte økende krav til mobilitet, fleksibilitet og komfort. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold for alle med sjøen som arbeidsplass.

Moen Marin har ytterligere åtte NABCAT 13,50 og fire NABCAT 14,99 katamaraner i produksjon, samt to 23,98 x 11,20m enkeltskrog servicefartøyer i stål. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.

Nøkkeltall for Moen Marin NabCat 1499 «AQS BRAGE»-

Lengde:                   14,99 meter

Bredde:                   10,00 meter

Motoreffekt: 2 x 575 hestekrefter

Kontrahert fart:    12 knop

Byggenr.:  BN129

Hovedmotor:     2 stk John Deere JD 6135 SFM75 M3 marine dieselmotorer