Alexander Lindseth (daglig leder)Aqua kompetanse
Alexander Lindseth (daglig leder)Aqua kompetanse

Vil starte analyse av algeprøver

- Vi har opplevd økt etterspørsel etter algeanalyser fra både nye og eksisterende kunder, og er glade for at vi fra 20. august kan tilby denne tjenesten fast, sier Alexander Lindseth, daglig leder i Aqua Kompetanse.

Publisert

Siden SINTEF Ocean la ned sitt tilbud om analyser av algeprøver fra nyttår, har det ikke vært noen faste tilbydere av denne tjenesten i Norge, men fra 20. august vil Aqua Kompetanse sitt laboratorium på InnovArena på Rørvik tilby denne tjenesten.

- Vi var involvert i algeanalyser under algeoppblomstringen med Chrysochromulina leadbeateri i Nordland i 2019. Siden den tid har vi bygd opp både kompetanse og utstyr. Når vi nå også ansetter en forsker med lang fartstid fra flere algeprosjekter, så kan vi tilby denne tjenesten fast, forteller Lindseth.

SINTEF Ocean utførte i en årrekke algeanalyser tilpasset skjellnæringens behov for dokumentasjon av algebildet i henhold til krav fra Mattilsynet, samt analyser for oppdrettsnæringen i forbindelse med operasjoner i anlegget og endret adferd/akutt dødelighet.

– Etter at SINTEF Ocean la ned sin tjeneste har vi fått flere henvendelser. Det er et behov for en slik tjeneste til havbruksnæringen, og vi vil være behjelpelig for både nye og eksisterende kunder, sier Lindseth