Leif Stavøstrand bak roret. Foto: Evoy

Evoy inngår partnerskap med nytt selskap

Evoy etablerer strategisk partnerskap for å utvide kommersialisering av elektriske fremdriftssystemer for maritim sektor. 

Publisert Sist oppdatert

Aqua superPower er en global aktør som leverer hurtigladere til maritim sektor. Evoy utvikler og produserer elektriske båtmotorsystemer.

Aqua superPower og Evoy vil i fellesskap fremme innføring av e-mobilitet innen maritim sektor. 

De to selskapene skriver at de vil tilby sin marine hurtiglade infrastruktur og teknologiløsning til eiere av anlegg og kommersielle båtoperatører, og samtidig hjelpe dem med å ta betydelige skritt mot å kutte karbonutslipp og beskytte marine økosystemer. 

Leif A. Stavøstrand, CEO i Evoy AS sier båtmarkedet er i rask endring og de søker industripartnerskap og samarbeid for å lykkes med å videreutvikle og levere utslippsfrie løsninger. 

- I Norge har vi vært vitne til eiere av ladenettverk, som Tesla, har hatt et mye mindre konkurransefortrinn enn man først antok. Dette er en av grunnene til at Evoy bestemte seg for å samarbeide med Aqua superPower, da deres fokusområder for marine hurtigladenettverk er funksjonalitet, sikkerhet og tilgjengelighet for alle elektriske båtbrukere. Vi ser frem til å jobbe sammen for å akselerere bruken av el-båt og videre kutte utslipp av klimagasser.

Alex Bamberg, CEO i Aqua superPower sier et viktig fokusområde ved Aqua superPowers nettverk er dataen den samler inn. 

- Aqua superPowers nettverk bygger på tidligere erfaringer fra bilbransjen og gir en klar innsikt i brukstrender som forteller hvor ofte båter blir brukt, hvor mye lading de bruker osv. Dette er i høyeste grad til stor hjelp for tjenesteleverandører som planlegger å imøtekomme fremtidige behov og forbedre ruteplanlegging og flåtestyringskapasitet. Det strategiske partnerskapet fremmer Aqua superPowers og Evoys felles oppdrag om å eliminere utslipp fra båter og redusere den negative effekten båtliv har på det marine økosystemet.