Går til Aquabyte

Justin Kershaw blir ny seniorrådgiver for teamet i Aquabyte.

Publisert Sist oppdatert

Justin kan se tilbake på mer enn 30 års erfaring med å lede store teknologiorganisasjoner i flere bransjer. De 10 siste årene var han i Cargill med ansvar for informasjonsteknologi, teknologitransformasjon og Cargill Digital Labs. Cargill er verdens største matvareselskap, og Justin benyttet kraften i den digitale teknologien for å det globale matvarebehovet på en trygg og bærekraftig måte, skriver Aquabyte i en pressemelding.

- Med mer enn tre tiår innen IT-ledelse og lederstillinger – og en like lang erfaring som idrettstrener brenner jeg for mentorskap og hva som skal til for å bygge sterke lag, sier Justin.

Hvordan kan teknologi utgjøre en forskjell og transformere havbruksnæringen?

Justin Kershaw
Justin Kershaw

- Teknologien Aquabyte bringer til havbruksnæringen vil gjøre det teknologien allerede har gjort på tvers av mange andre bransjer i flere tiår. Den fanger opp eksisterende og nye data i oppdretts-prosessen, slik at man oppnår en nøyaktighet, presisjon og effektivitet havbruksnæringen ikke kan klare seg uten i årene som kommer. Teknologien vil hjelpe oppdrettsnæringen med å forbedre fiskevelferden, produksjonsvolumer; ikke minst når våre kunder møter strengere regulatoriske krav for å sikre forbedringer i bærekraften.

Nylig var Aquabyte’s CEO, Bryton Shang i Det hvite hus for å orientere ulike offentlige forvaltningsorganer om hvordan selskapet endrer oppdrettsnæringen til havs. I samtalene diskuterte Shang hvordan verdens behov for protein kan møtes uten klima-uvennlig matproduksjon.

Hvordan håndterer Aquabyte-teknologien risikoen i havbruksutvikling offshore USA?

- Aquabyte-teknologien bidrar til å redusere risiko gjennom hele prosessen med akvakultur-produksjon, ved å muliggjøre datadrevne beslutninger som forbedrer forutsigbarheten. Forbedringene muliggjør mer bærekraftige prosesser som kan påvirke hele verdikjeden, og ikke minst produktkvaliteten til sluttbrukerne.

Hvorfor valgte du Aquabyte?

- Jeg møtte vår grunnlegger Bryton Shang på en NASF konferanse i Bergen for noen år siden. Vi har holdt kontakten siden den gang, og jeg har fulgt Aquabytes fantastiske fremgang når det gjelder ny teknologi som løser komplekse utfordringer i havbruksnæringen. Det er inspirerende å kunne jobbe med flotte folk og teknologi som har til hensikt å endre hvordan vi positivt påvirker produksjonen av en kritisk kilde til sunn mat, for klodens snart 10 milliarder mennesker, sier han i meldingen.