En del av Salmonexpert-teamet, fra venstre: Journalist Loreto Appel, vitenskapsjournalist Patricio Feest, daglig leder Erich Guerrero og webredaktør Daniella Balin.

Aqua Sur i gang

Norsk Fiskeoppdrett og kyst.no er sterkt tilstede når verdens «nest største» oppdrettsmesse åpner i Chile i dag. Våre chilenske søstermedier, Salmonexpert har også stor stand og rapporterer for både våre norske og engelske medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Mer åpenhet, økt innsats for å få implementert nytt regelverket, og en ny bærekraftrapport for den chilenske lakseindustrien, oppsumerte leder for SalmonChile, Felipe Sandoval under åpningen av årets Aqua Sur.

Han sa videre at laksenæringen i Chile sakker akterut i forhold til andre laksenasjoner, dersom det ikke skjer et krafttak nå.

- Vi må ha mer åpenhet om forholdene i bransjen og vi må sørge for at vi får på plass et godt regelverk for laksenæringen, sa Sandoval og understreket at SalmonChile er i rute med den varslede bærekraftrapporten som omfatter hele den chilenske laksenæringen.

Web-redaktør for salmonexpert.cl, Daniella Balin sier i en kommentar at konferanseprogrammet i tilknytning til årets AquaSur byr på mange interessante temaer som det skal rapporteres fra.

- Og ikke minst er det mange nyheter å fortelle om fra de mange utstillerne på messen, sier hun til kyst.no.