Åpningen av en tidligere AquaVision.
Åpningen av en tidligere AquaVision.

AquaVision 2024: Fremtiden for blå mat

Den prisvinnende økonomen Paul Krugman er hovedtaler på akvakulturkonferansen som arrangeres i Stavanger 10.-12. juni 2024.

Publisert

I år er 15. gang globale ledere fra akvakulturnæringen samles på AquaVision i Stavanger for å drøfte fremtidens «blå mat» og betydningen akvakultur vil spille i forhold til å sikre verdens befolkning nok mat i fremtiden. Konferansen arrangeres annethvert år og finner sted 10.-12. juni.

AquaVision er en businesskonferanse med fokus på diskusjoner rundt utfordringene og mulighetene innen akvakulturnæringen. Konferansen har vært arrangert av Skretting siden 1996. 

De tre hovedtemaene på AquaVision 2024 er:

  • Mot en bærekraftig fremtid

  • Hvordan takle radikale markedsendringer og en verden i stadig endring

  • Etter morgendagen

- Det er en glede å kunne offentliggjøre årets tre hovedtema. Antallet mennesker i verden som har begrenset eller usikker tilgang til tilstrekkelig og trygg mat ble mer enn doblet mellom 2019 og 1022, og flere eksterne faktorer førte til at matvareprisene nådde helt nye høyder, sier Therese Log Bergjord, CEO i Skretting i en pressemelding.

- Det er nå viktigere enn noen gang tidligere å sikre verdens befolkning tilgang til høykvalitets protein på en bærekraftig og fremtidsrettet måte. Innovasjoner som kunstig intelligens og annen ny teknologi kan øke endringstakten og støtte opp om dette. Jeg ser frem til å drøfte dette og mer på AquaVision 2024, legger hun til.

Anerkjente foredragsholdere

Tidligere har nobelprisvinner i økonomi Joseph Stiglitz, FN-leder Kofi Annan, Sir Bob Geldof, Lord Sebastian Coe og FN-leder Ban Ki-moon vært hovedtalere på konferansen og har delt sin unike innsikt med næringen.

I år har AquaVision gleden av å presentere Paul Krugman som hovedtaler på konferansen. 

- Som høyt respektert akademiker og økonomiprofessor at The Graduate Center, City University of New York, er Krugman en av verdens mest anerkjente økonomer. I 2008 vant han Nobel Memorial Prize i økonomi for sitt bidrag innen ny handelsteori og økonomisk geografi. I tillegg til Nobelprisen har Krugmans arbeid gitt ham vid anerkjennelse både i internasjonal økonomifaglig presse og gjennom en rekke prestisjefylte utmerkelser, uttaler arrangøren.

Solveig van Nes, CEO og grunnlegger av Marine Prospects, er konferansier under AquaVision 2024 sammen med vertene Therese Log Bergjord, CEO i Skretting, og Fulco van Lede, CEO i Nutreco.