Gå til innhold

Atlantic Sapphire måtte nødslakte 200 000 fisk

Det var på anlegget i Florida at selskapet måtte nødslakte fisken. Foto: Atlantic Sapphire
Det var på anlegget i Florida at selskapet måtte nødslakte fisken. Foto: Atlantic Sapphire

Selskapet måtte tirsdag nødslakte 200 000 fisk fra anlegget deres i Florida. 

Den eksakte grunnen til hva som har skjedd, blir fortsatt undersøkt, men forstyrrende byggearbeid i nærheten av driftsmiljøet, inkludert høye lyder og store vibrasjoner, stresset fisken, skriver selskapet i en børsmelding.

- I tillegg kommer utfordringene med forsinket bygging og igangkjøring, delvis på grunn av COVID-19-påvirkning, noe som har resultert i økt risiko i operasjonen på dette tidspunktet. Det er ingen indikasjon på at forgiftning eller sykdom er årsaken til denne hendelsen, skriver selskapet videre.

Les også: Stor laksedød hos Atlantic Sapphire

700 tonn fisk

Omtrent 200 000 fisk med en totalvekt på omtrent 400 tonn er forventet slaktet, hvorav cirka 150 tonn er planlagt solgt. 200 000 fisk utgjør omtrent 700 tonn planlagt slakting.

- Da nødslaktanlegget ennå ikke er fullført, vil ikke all fisken bli solgt, konstaterer selskapet. 

Atlantic Sapphire understreker at dette viser utfordringene med å utvikle «Bluehouse-systemer», men også verdien og viktigheten av å ha flere uavhengige systemer til å diversifisere biologisk risiko.

Etter endelig ferdigstillelse av det amerikanske fase 1-anlegget, med den forventede årlige produksjon på rundt 10.000 tonn laks per år, vil Atlantic Sapphire ha totalt 12 uavhengige påvekstsystemer i USA.

- Selskapet vurderer fortsatt den totale økonomiske effekteen av hendelsen, inkludert forsikringsinntekter. Atlantic Sapphire planlegger fortsatt første slakt i USA innen utgangen av tredje kvartal i år.

Har du en sak du
vil tipse oss om?