Det er foreløpig ukjent hvilke lokaliteter som er rammet. Illustrasjonsfoto av alle lokalitetene som ligger på yttersida av Kvaløya i Troms. Skjermdump: BarentWatch.

Død fisk hos Lerøy: - Ukjent om det skyldes alger

Fiskeridirektoratet melder at det er rapportert dødelighet ved to lokaliteter på yttersida av Kvaløya i Troms.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er i dag, 4. juni meldt om atferdsendring og dødelighet av fisken ved to lokaliteter på yttersida av Kvaløya i Troms.

- En foreløpig bedømmelse av vannprøver fra de aktuelle lokalitetene blir gjort ved Norges Fiskerihøgskole i løpet av ettermiddagen/kvelden, sier Fiskeridirektoratet.

Det er foreløpig ikke kjent navn på lokalitetene som er rammet. Samfunnskontakt i Lerøy Seafood Krister Hoaas bekrefter til Kyst.no at det er Lerøy Aurora som driver lokalitetene. 

- Det er så langt snakk om en liten økning, som vi i tråd med retningslinjene har rapportert til fiskeridirektoratet. Vi har en kontinuerlig overvåkning, tatt prøver og kjørt modellering av strømforhold i flere uker. Nivåene har så langt vært lave, skriver han til Kyst.no

Han legger til at det kan ha vært en mindre oppblomstring, men det er for tidlig å slå fast om det er snakk om alger.

- Vi fortsetter planlagt flytting av slakteklar fisk til Skjervøy, men overvåker transportleden.

Fiskeridirektoratets båt «Rind» vil i ettermiddag  gå til Harstad. Om situasjonen tilsier det vil fartøyet bli flyttet videre nordover til det aktuelle området.

Fiskeridirektoratet oppdaterer siden Samlet informasjon om algesituasjonen i nord, når de har flere detaljer.