Erik Selaas og Brynhild Storeide er to av totalt 28 traineer som i år har fått blitt en del av Seafood Trainee programmet til NCE Seafood Cluster. Her foran Lerøy sitt Preline-anlegg i Samnanger.Foto: Anette Elde Thomsen.

Seafood Trainee - En fantastisk mulighet til å lære mye innen næringen

Kull tre av Seafood Trainee er i gang, og det var topp stemning og stor interesse for å lære mer om sjømatnæringen under første samling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NCE Seafood Innovation Cluster er nå i gang med sitt tredje kull av deltakere i Seafood trainee programmet. Her skal 28 traineer fra 15 bedrifter fra hele landet møtes til fire samlinger i løpet av høsten og våren 2019. Målet med programmet er å gjøre sjømatnæringen attraktiv for unge kandidater og å satse på ny kompetanse og unge mennesker.

Onsdag denne uken startet første modul av programmet hvor verdikjeden var tema. Kyst.no fikk være med traineene ut på merdkanten hos Lingalaks i Saltkjelen og til Lerøy sitt Preline anlegg i Samnanger. På sistnevnte lokasjon fikk deltakerne også et innblikk i rognkjeksoppdrett.

Deltakerne fikk også et innblikk i rognkjeksoppdrett. Foto: Anette Elde Thomsen/Kyst.no.

Stemningen blant traineene var veldig god, og de var nysgjerrige og ivrige på å tilegne seg ny kunnskap om oppdrettsnæringen. Kyst.no har pratet med to av traineene om hvorfor nettopp de har valgt å melde seg på et slikt program.

Fremtidsrettet bransje

Erik Selaas (24) jobber til daglig i Lerøy og har utdannelse innen logistikk & supply chain management. Han meldte seg på traineeprogrammet i vinter fordi han synes det er en veldig spennende bransje.

- Det er en fremtidsrettet bransje og det synes jeg er viktig. Det er litt tilfeldig at jeg havnet her, men jeg er vokst opp på vestlandet og har familie som har vært fiskere, sier han.

Selaas legger til at han ikke har så mye bakgrunnskunnskap, men at han gjennom de fire modulene forventer å lære mye og knytte nettverk til de andre traineene.

Gull verdt

Brynhild Storeide (24) fra Norheimsund i Hardanger har bachelor i naturvitenskap, med ulike fiskefag. I tillegg har hun tidligere jobbet på et av Lingalaks sine anlegg. For tiden jobber hun på fôringssentral hos Erko Seafood, hvor hun er med på å fôre fisken fra dataskjermer. Storeide sier videre at arbeidserfaringen hun nå får er gull verdt.

- Jeg fikk et tips fra tidligere arbeidsgiver, og synes det så ut som en fantastisk mulighet til å lære mye innen næringen.

Storeide sier hun har lyst til å lære mer om hele kjeden, fra smolt til utsett i sjø, slakting og pakking.

- Dette programmet og de fire ulike samlingene gir meg denne muligheten, og jeg måtte bare ta imot denne sjansen med strake armer.