Produksjonsanlegget til Endúr Sjøsterk på Stamsneset i Bergen – tatt tidligere i vinter. Foto: Endúr Sjøsterk.

Endúr Sjøsterk lander stadig nye fôrflåte-kontrakter

Endúr Sjøsterk har det siste halvåret inngått seks kontrakter på fôrflåter til en verdi på rundt 110 millioner. Fremover skal selskapet levere fem prosjekter på løpende bånd i 2. og 3. kvartal av 2019. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergen Group kjøpte fôrflåte-aktiviteten til Sjøsterk fra Backe Bergen i juli 2018, og siden overtagelsen har Bergen Group Sjøsterk, som fra medio februar skiftet navn til Endúr Sjøsterk, skrevet kontrakter på til sammen seks betongflåter til oppdrettsnæringen.

Daglig leder Øyvind Risnes i Endúr Sjøsterk sier de har høy aktivitet, og skal levere fem fôrflåter i løpet av 2. og 3. kvartal av 2019. Foto: Bergen Group Sjøsterk.

Ved produksjonsanlegget til Endúr Sjøsterk på Stamsneset i Bergen produseres det fôrflåter for fullt, og daglig leder Øyvind Risnes i Endúr Sjøsterk sier til Kyst.no at de gjenværende fem prosjektene som selskapet har per utgangen av februar 2019 skal sluttføres og leveres til kunder i løpet av 2. og 3. kvartal 2019.

Risnes sier disse kontraktene representerer en samlet verdi på nærmere 110 millioner norske kroner, og den første flåteleveransen ble overlevert Osland Havbruk i januar i år. 

- Akvakultur er et viktig satsingsområde for Endúr ASA. Den aktiviteten som skjer i konsernets datterselskap Endúr Sjøsterk er såleden en viktig del av konsernets vekststrategi videre.

Les også: Bergen Group Sjøsterk skal bygge tre fôrflåter til Nordlaks

Solid marked

Markedet for betongflåter til oppdrettsnæringen sier han vurderes som sterkt, og selskapet konstaterer at en på dette området er konkurransedyktig for leveringer til kunder langs hele norskekysten.

- Endúr har en omfattende erfaring fra komplekse maritime produksjoner, både fra offshore-installasjoner og på skipssiden. Denne kompetansen vil bli benyttet til å videreutvikle de neste generasjonene fôrflåter og serviceflåter for å imøtekomme kravene til blant annet høy fleksibilitet, driftssikkerhet, solid miljø- og biomassehåndtering, legger Risnes til.

Les også: Styrker ledelsen etter kraftig aktivitetsvekst