Gå til innhold
Annonse
Edgar Brun, avdelingsdirektør fiskehelse hos Veterinærinstituttet forteller at de tar omleggingen til digital diagnostikk i Harstad stegvis. Foto: Ole Andreas Drønen
Edgar Brun, avdelingsdirektør fiskehelse hos Veterinærinstituttet forteller at de tar omleggingen til digital diagnostikk i Harstad stegvis. Foto: Ole Andreas Drønen

Veterinærinstituttet legger om rutinene for innsending av fiskeprøver til Harstad.

Annonse

Veterinærinstituttet er i gang med omlegging til digitalisert diagnostikk samlet i Harstad. Nå melder de på sine nettsider at fiskehelsetjenester og oppdrettere som hittil har sendt prøver til diagnostikk i Trondheim, skal fra nå sende til Harstad.

- Alle andre skal fortsette som før inntil videre, skriver de.

Ny rutine

I meldingen skriver de også at den private fiskehelsetjenesten Åkerblå, er først ute med å endre innsendingssted fra Trondheim til Harstad.

- Også alle andre som hittil har sendt inn prøver til Veterinærinstituttet i Trondheim, skal fra nå sende til Harstad. Fiskehelsetjenester og oppdrettsselskaper som sender prøver til Bergen og Oslo, skal inntil videre ikke endre innsendingssted før de får ny informasjon, presiserer de i meldingen.

Pilot-bruker

Avdelingsdirektør for fiskehelse Edgar Brun forteller at for å sikre at alt fungerer som det skal, tar de overgangen stegvis.

- Vi regner med at en omlegging til digital diagnostikk samlet i Harstad, vil være fullt implementert ved nyttår, forklarer han.

Meldingen forteller også at Åkerblå som er «pilot-bruker» og som sender prøver til Harstad, hvor de digitaliseres og er klare for avlesing og tolking for riktig fagperson som kan være lokalisert hvor som helst i landet.

- Det nasjonale senteret for fiskediagnostikk i Harstad vil etter planen formelt åpnes 24. september, skriver de avslutningsvis i meldingen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse