Daglig leder Bård Meek-Hansen i Grovfjord Mekaniske Verksted kan smile for fin anerkjennelse fra Troms Fylkeskommune. Foto: Thor Nilsen.

Grovfjord Mek. Verksted fikk pris for nyvinnende teknologi

Nylig mottok Grovfjord Mek. Verksted næringsprisen for Troms 2018 og en sjekk på 200 000 kroner. Daglig leder forteller til Kyst.no at han gir mye av æren til sine flinke ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nylig holdt Grovfjord Mek. Verksted foredrag på Tromskonferansen i Tromsø.

Under middagen på koneransen, ble daglig leder Bård Meek-Hansen og selskapet tildelt næringsprisen for Troms 2018.

Trekker frem GMV Zero

Til Kyst.no sier han at de i premie mottok en flott blomsterbukett, samt 200 000 kroner i portemonéen.

Her får daglig leder i GMV, Bård Meek-Hansen overlevert blomster og sjekken på to hundre tusen kroner av fylkesråd for kultur og næring i Tromsø, Sigrid Ina Simonsen. Foto: GMV.

- Det er veldig hyggelig og artig at det vi holder på med blir lagt merke til. Det er også en stor anerkjennelse til våre dyktige ansatte og diverse underleverandører som står på for å utvikle og bygge våre fartøy.

På spørsmål om hva han tror gjorde at de stakk av med prisen, forteller Meek-Hansen at det hovedsakelig nok skyldes utvikling deres av GMV Zero, som er verdens første rene batterielektriske oppdrettsfartøy, samt fartøy til offshore vind-markedet. 

- Troms Fylkeskommune legger jo stor vekt på at vi har utviklet tekniske løsninger som bidrar til å redusere utslipp av klimagasser. Men også vårt fokus generelt på verdiskapning og etablering av nye arbeidsplasser i distrikts-norge, legger han til.

Les også

Robotisering og digitalisering

Pengepremien har selskapet foreløpig ikke bestemt bruksområde på enda, men daglig leder sier det trolig vil gå til en kombinasjon av kompetanseoppbygging og velferdstiltak.

- Vi er nysgjerrig på hvordan vi kan nyttiggjøre robotisering og digitalisering, og hvordan dette kan bidra til å effektivisere vår drift og bidra til videreutvikling av GMV, sier Meek-Hansen avslutningsvis.